14:24 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αποκλεισμό της Ρωσίας από διεθνείς διοργανώσεις για τέσσερα χρόνια συστήνει η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) ισχυριζόμενη «αλλοιωμένα δεδομένα» από τον Εθνικό Οργανισμό Αντιντόπινγκ (RUSADA).

Η Επιτροπή Συμμόρφωσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), τη Δευτέρα (25/11), τον αποκλεισμό της Ρωσίας για τέσσερα χρόνια από διεθνείς διοργανώσεις λόγω «ύποπτων χειραγωγημένων δεδομένων».

Αν η πρόταση τεθεί σε ισχύ, τότε η Εθνική Ομάδα της Ρωσίας δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που θα γίνουν το επόμενο καλοκαίρι.

Ειδικότερα, την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Αξιολόγησης της Συμμόρφωσης του WADA σύστησε στην Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού την αποστολή σημειώματος μη συμμόρφωσης στον Εθνικό Οργανισμό Αντιντόπινγκ της Ρωσίας (RUSADA), με μια κρίσιμη απαίτηση του Διεθνούς Προτύπου Συμμόρφωσης του Κώδικα από τους Υπογράφοντες

Με τη σύσταση αυτή διακινδυνεύεται η κλοπή της συμμετοχής των Ρώσων αθλητών σε διεθνείς οργανώσεις, όπως είναι οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο (2020) και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου (2022).

Υπενθυμίζεται ότι, το 2015, ο RUSADA αποκλείστηκε από τον WADA λόγω κατηγοριών για εκτεταμένο ντόπινγκ, χρηματοδοτούμενο από το κράτος, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Ρώσων αθλητών, προπονητών και αξιωματούχων, κάτι που η Ρωσία αρνήθηκε.

Ως αποτέλεσμα αυτού του αποκλεισμού, οι Ρώσοι αθλητές αγωνίστηκαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ (2018) υπό την Ολυμπιακή Σημαία.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο αποκλεισμένος ήρθη και ο RUSADA αναγνωρίστηκε ως συμβατός με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι η Ρωσία θα έδινε στον Οργανισμό μαζική πρόσβαση σε δεδομένα με ρεκόρ αθλητών.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η WADA ξεκίνησε μια άλλη διαδικασία μη συμμόρφωσης με τη Ρωσία και έδωσε στον RUSADA τρεις εβδομάδες για να εξηγήσει «ασυνέπειες» σχετικά με το ότι ο παρατηρητής αντιντόπινγκ βρέθηκε σε δείγματα που έλαβαν από τα εργαστήρια αντιντόπινγκ της Μόσχας, νωρίτερα αυτό το έτος.

Αφού έλαβε τα στοιχεία από τη Μόσχα, η υπηρεσία διερεύνησης και πληροφοριών του WADA υποψιάστηκε ότι τα αρχεία είχαν υποβληθεί σε επεξεργασία πριν υποβληθούν.

Διαβάστε ακόμα:

H WADA «απειλεί» πάλι τη Ρωσία με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Tags:
αντιντόπινγκ, αποκλεισμός, Ρωσία, RUSADA, WADA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK