01:21 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντί – Ντόπινγκ απειλεί τον ρωσικό αθλητισμό με βαρύτατες κυρώσεις λόγω του σκανδάλου με τα τα ψευδή στοιχεία του ρωσικού οργανισμού.

Η έκθεση της Επιτροπής Συμμόρφωσης είναι το «όπλο» που κρατά η WADA στα χέρια της, καθώς η Επιτροπή έχει εισηγηθεί την τιμωρία της Ρωσίας.

Μέρη της Έκθεσης έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ, ενώ η Επιτροπή έχει επίσης δημοσιοποιήσει κάποια στοιχεία στην ιστοσελίδα της.

Το έγγραφα ισχυρίζεται ότι ένα αντίγραφο των δεδομένων από τις εξετάσεις των αθλητών που έγιναν στο Εργαστήριο της Μόσχας και δόθηκαν στη WADA τον Ιανουάριο του 2019, σαν κομμάτι της διαδικασίας της παλινόρθωσης του ρωσικού οργανισμού Αντί – Ντόπινγκ (RUSADA), ήταν πλαστό ή αντιφατικό.

Η Επιτροπή έφτασε στο συμπέρασμα πως τα δεδομένα ήταν «πειραγμένα» και έτσι συνέστησε στην Εκτελεστική Επιτροπή της WADA να χαρακτηρίσει τη RUSADA ως«μη συμβατή» με τον κώδικα αντί-ντόπινγκ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Πάντως, η Επιτροπή παραδέχτηκε πως ο ρωσικός οργανισμός, που αναδιοργανώθηκε μετά τις κατηγορίες για ντόπινγκ που του αποδόθηκαν το 2018 κι είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Πιονγκτσάνγκ, δεν παραβίασε κάποιον κανονισμό.

Η παράδοση των αυθεντικών δεδομένων από το Εργαστήριο της Μόσχας ήταν πάντως «κλειδί» ώστε η RUSADA να μπορέσει να ανακτήσει το στάτους της.

Τι σημαίνει η 4ετής τιμωρία;

Η Ρωσία όχι μόνο δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, αλλά δεν θα μπορεί να διοργανώσει και διεθνή τουρνουά, ενώ και στις διεθνείς ομοσπονδίες δεν θα μπορούν να υπάρχουν Ρώσοι αξιωματούχοι.

Οι Ρώσοι αθλητές φυσικά θα αποκλειστούν από όλες τις διοργανώσεις, εκτός και αν αποδειχτεί ότι τα δικά τους δεδομένα δεν ανήκουν στα «πειραγμένα», χωρίς πάντως να μπορούν να εκπροσωπούν τη Ρωσία.

Ο επικεφαλής της RUSADA, Γιούρι Γκάνους, χαρακτήρισε «τραγωδία» την ενδεχόμενη τιμωρία, καθώς η Ρωσία δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ ο ρωσικός οργανισμός μόλις συνέρχεται από την 3ετή τιμωρία που του είχε επιβληθεί.

Η τελική απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή της WADA θα παρθεί στις 9 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτό είναι το «ναρκωτικό» που εξαιρέθηκε από την λίστα απαγορευμένων ουσιών της WADA

H WADA «απειλεί» πάλι τη Ρωσία με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Tags:
Μόσχα, ντόπινγκ, αντί - ντόπινγκ, RUSADA, WADA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK