16:25 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής για συμβόλαια αθλητών σε ομάδες.

Στο 22% από 45% μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής για τα ποσά τα οποία καταβάλλουν οι αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής, ή την ανανέωση ή λύση του συμβολαίου, εάν τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Η σχετική ρύθμιση θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2020, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα, με άλλη τροπολογία – η οποία επίσης κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο – μειώνεται ο ΦΠΑ από το 13% στο 6% σε φάρμακα και εμβόλια.

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, η ρύθμιση αφορά φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, όπως είναι ο καρκίνος, ο διαβήτης, η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η μυασθένεια.

Επίσης, με άλλη ρύθμιση, εξαιρούνται από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης και τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με τέσσερα τουλάχιστον εξαρτώμενα άγαμα τέκνα. Η ρύθμιση έχει ισχύ από το φορολογικό έτος 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπουργός Δικαιοσύνης: Διενεργείται η κύρια ανάκριση στην υπόθεση Τζήλου

Tags:
τροπολογία, Χρήστος Σταϊκούρας, ομάδες, Φορολογία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK