14:44 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στη δικαστική διαμάχη μεταξύ του του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και του Ρωσικού Οργανισμού Αντιντόπινγκ (RUSADA) θα συμμετάσχει ως τρίτο μέρος η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή (ROC) θα υπερασπιστεί το δικαίωμα των Ρώσων αθλητών να αγωνιστούν σε διεθνείς διοργανώσεις υπό τη ρωσική σημαία καθώς θα συμμετάσχει ως τρίτο μέρος στη δικαστική διαμάχη μεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και του Ρωσικού Οργανισμού Αντιντόπινγκ (RUSADA) στο Διαιτητικό Δικαστήριο για τον Αθλητισμό (CAS), όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Το ανακοινωθέν ανέφερε επίσης ότι η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή θα ζητήσει από το Διαιτητικό Δικαστήριο να ασχοληθεί με την έλλειψη νομιμότητας των κυρώσεων και να της επιτρέψει να εκπληρώσει πλήρως τα καθήκοντά της όπως αυτά προκύπτουν από την Ολυμπιακή Χάρτα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Δεκεμβρίου 2019, η WADA ψήφισε ομόφωνα την απαγόρευση συμμετοχής της Ρωσίας και της φιλοξενίας σημαντικών αθλητικών γεγονότων σχετικά με τους φερόμενους χειρισμούς και αφαίρεση δεδομένων στα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων αθλητών. Επιπλέον ανακήρυξε τον ρωσικό οργανισμό αντιντόπινγκ ως μη συμμορφούμενο με τον κώδικα της WADA.

Τέλος, επέτρεψε μόνο σε «καθαρούς» Ρώσους αθλητές να συμμετέχουν σε αθλητικές οργανώσεις κάτω από ουδέτερο καθεστώς, το οποίο ουσιαστικά απαγορεύει τη χρήση της ρωσικής σημαίας και ρωσικού εθνικού ύμνου στις διοργανώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν έχει αγώνα χωρίς σημαία: Ρώσοι μποξέρ αρνούνται να κατέβουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Oι Αμερικανοί δεν θέλουν καθόλου τους Ρώσους αθλητές στο Τόκιο

Tags:
ντόπινγκ, σκάνδαλο ντόπινγκ, αντί - ντόπινγκ, αντιντόπινγκ, WADA, Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ρωσική ολυμπιακή επιτροπή, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK