05:47 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η εκπρόσωπος ενός οργανισμού στη Βρετανία ζητάει να μην συζητούν οι άνδρες για αθλητικά στα γραφεία για να μη νιώθουν μειονεκτικά οι γυναίκες

Η Αν Φρανκ επικεφαλής του Chartered Management Institute (CMI), ενός οργανισμού που πιστοποιεί τη γνώση και τις δεξιότητες του σύγχρονου manager, σε δηλώσεις της στο BBC εξέφρασε την άποψη πως πρέπει να απαγορευτούν οι συζητήσεις για τα σπορ ανάμεσα στους άνδρες για να μη νιώθουν μειονεκτικά οι γυναίκες.

«Πολλές γυναίκες συγκεκριμένα νιώθουν αποκλεισμένες», εξήγησε η Φρανκ, για να συμπληρώσει ότι «δεν παρακολουθούν τα σπορ και δεν τους αρέσει ούτε να αναγκάζονται να συμμετέχουν στη συζήτηση, ούτε να αποκλείονται».

Στη συνέχεια σημείωσε πως «δεν έχω τίποτα με αυτούς που τους αρέσει τα σπορ ή αυτούς που τους αρέσει το κρίκετ, είναι ΟΚ. Όμως το θέμα είναι πως σε πολλούς δεν αρέσει το κρίκετ», τονίζοντας πως οι εργοδότες πρέπει να μειώσουν τις συζητήσεις για αθλητικά στα γραφεία.

Η Φρανκ τα έβαλε και με το VAR υποστηρίζοντας πως έχει προκαλέσει προστριβές στους φιλάθλους, συμπληρώνοντας πως οι τσακωμοί για αυτό «μπορεί να αποκλείσουν τις γυναίκες και να χωρίσουν στα δύο τα γραφεία».

Σχολίασε επίσης πως «είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει η κουβέντα από το VAR και να αρχίσει ο καθένας να χτυπάει τον άλλη στην πλάτη και να μιλάει για τις κατακτήσεις του».

Αντίλογο στη Φρανκ ύψωσε η αθλητικογράφος Τζάκι Όουτλι λέγοντας πως είναι «τρομακτική ιδέα» το να κοπούν οι συζητήσεις για τα αθλητικά.

«Αν απαγορεύσεις την ποδοσφαιροσυζήτηση, το μόνο που θα πετύχεις είναι να απομονώσεις τους ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν μεταξύ τους. Είναι πολύ αρνητικό να πεις στον κόσμο να μην μιλάει για αθλητικά επειδή δεν αρέσει στις γυναίκες, αυτό είναι ακόμα πιο διαχωριστικό».

Διαβάστε ακόμα:

Φεμινιστικό κόμμα εγγράφει 6χρονα κορίτσια ως μέλη του για να μη χάσει την κρατική χρηματοδότηση

«Κακιά λέξη»: Η Δανία είναι το λιγότερο φεμινιστικό μέρος για να ζεις

Tags:
VAR, BBC, Βρετανία, αθλητικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK