14:58 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Λίγους μήνες πριν από την έναρξη των Αγώνων, το Χωριό των αθλητών εντυπωσιάζει με την απλότητα του και τις ξύλινες φιλικές προς το περιβάλλον κατασκευές του.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο παρουσίασαν το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο έχει κατασκευαστεί από 40.000 κομμάτια ξύλου που δωρεά από 63 επαρχίες από όλη την Ιαπωνία.

Μετά τη λήξη των Αγώνων, το αξίας 20 εκατ. ευρώ Χωριό θα αποσυναρμολογηθεί και θα επιστραφεί στις επαρχίες που δώρισαν τα ξύλα για να επαναχρησιμοποιηθούν σε διάφορα κτήρια. Για την ακρίβεια, κάθε κομμάτι που έχει γίνει δωρεά έχει μαρκαριστεί με το όνομα της επαρχίας από το οποίο έχει προέλθει.

«Αυτό που χαρακτηρίζει τη διοργάνωση είναι ότι έχει χρησιμοποιηθεί πολύ ξυλεία, όχι μόνο στο Χωριό, αλλά και σε άλλες εγκαταστάσεις», τόνισε στο Reuters ο μάνατζερ των εγκαταστάσεων, Ναρίκι Μακιχάρα.

Το Χωριό εκτός από τους αθλητές θα φιλοξενήσει και τα μέλη των Ολυμπιακών Επιτροπών, ενώ θα έχει καταστήματα και καφετέριες για τους αθλητές.

Οι ξύλινες κατασκευές, που είναι στο πνεύμα της μίνιμαλ αισθητικής του ιαπωνικού design, είναι εναρμονισμένες με όλες τις υπόλοιπες κατασκευές, συμπεριλαμβανομένου και του Εθνικού Σταδίου.

Διαβάστε επίσης:

Τόκιο 2020: Προκαλεί ανησυχία η ανθεκτικότητα των κρεβατιών στο… σεξ

Τόκιο 2020: Με υδρογόνο θα λειτουργεί η Ολυμπιακή δάδα

Tags:
Ολυμπιακοί Αγώνες, Τόκιο 2020
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK