13:31 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η συνωνυμία του με τον αλλοτινό Ιρακινό ηγέτη, Σαντάμ Χουσεΐν, πιστεύει προπονητής τζούντο από την Υεμένη ότι ήταν η αιτία που οι αρχές του Κουβέιτ δεν του χορήγησαν βίζα ώστε να παρευρεθεί στο Αραβικό Πρωτάθλημα.

Ένας προπονητής τζούντο από την Υεμένη ονομάζεται Σαντάμ Χουσεΐν Μπιν Χαζέμπ και η συνωνυμία του με τον αλλοτινό ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν, υποστηρίζει πως ήταν η αιτία για το ότι δεν του επετράπη η είσοδος στο Κουβέιτ.

Συγκεκριμένα, ο Σαντάμ Χουσεΐν Μπιν Χαζέμπ σκόπευε να παρευρεθεί στο Αραβικό Πρωτάθλημα τζούντο, στο Κουβέιτ, αλλά οι αρχές της χώρας τού αρνήθηκαν την παροχή βίζας. Ο προπονητής θεωρεί ότι αυτό έγινε λόγω της συνωνυμίας του με τον Ιρακινό πολιτικό.

Σύμφωνα, πάντως, με τα μέσα ενημέρωσης του Κουβέιτ, η βίζα δεν δόθηκε στον προπονητή τζούντο επειδή το διαβατήριό του έληγε ακριβώς σε έξι μήνες, κάτι που είναι μια παγκόσμια προϋπόθεση για την παροχή της.

Ο ταμίας της Ομοσπονδίας Τζούντο του Κουβέιτ, Γιούσεφ Ντάλι, επέμεινε ότι οι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν εξαιτίας του ονόματός του και των κατηγοριών ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν Μπιν Χαζέμπ αγωνίζεται στο πλευρό των ανταρτών Χούτι, στην Υεμένη.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο Σαντάμ Χουσεΐν ήταν στην εξουσία, αποπειράθηκε να προσαρτήσει το Κουβέιτ το 1990, ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για νόμιμη ιρακινή επικράτεια που τεχνηέντως αποκόπηκε από τη Βρετανική Αυτοκρατορία.

Οι δυνάμεις του Σαντάμ Χουσεΐν εκδιώχθηκαν από το Κουβέιτ ύστερα από παρέμβαση, της οποίας ηγούνταν οι ΗΠΑ. Κατά την αποχώρησή τους, τα ιρακινά στρατεύματα πυρπόλησαν 600 τοποθεσίες πετρελαίου στο Κουβέιτ.

Στη συνέχεια, οι Αμερικανοί επέβαλαν κυρώσεις στο Ιράκ και, το 2003, ανέτρεψαν τον Σαντάμ Χουσεΐν ύστερα από μια εισβολή υπό την ηγεσία τους.

Διαβάστε ακόμα:

«Πρέπει να υπάρξει hikiwake»: Με έμπνευση από... τζούντο ο Πούτιν για τις σχέσεις Ρωσίας - Ιαπωνίας

Tags:
βίζα, τζούντο, Κουβέιτ, Υεμένη, Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK