06:36 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής σημείωσε πως θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να πάνε στο Τόκιο οι Ρώσοι αθλητές και αθλήτριες, ακόμα και ως ουδέτεροι

Κύριο μέλημα της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής είναι προστατεύσει τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ρωσίας και να μπορέσει να εξασφαλίσει τη συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αυτό ξεκαθάρισε σε συνέντευξη του ο επικεφαλής της ΡΟΕ, Στάνισλαβ Ποζντνιάκοφ, τετράκις χρυσός Ολυμπιονίκης στην ξιφασκία.

«Προτεραιότητα μας είναι να δώσουμε στους Ρώσους αθλητές την ευκαιρία να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς», είπε αρχικά, ενώ αναφερόμενος στη ρωσική ομοσπονδία στίβου, της οποίας σύσσωμο το ΔΣ παραιτήθηκε ελέω του σκανδάλου ντόπινγκ, σημείωσε πως «η ανασύσταση της ομοσπονδίας μπορεί να πάρει καιρό όμως μεγάλος μας στόχος παραμένει το να μπορέσουμε να δώσουμε στους αθλητές μας τη δυνατότητα να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς, τουλάχιστον ως ουδέτεροι. Είμαι βέβαιος πως η Ολυμπιακή Επιτροπή θα τα καταφέρει και οι Ρώσοι αθλητές θα συμμετέχουν στην ολυμπιακή ομάδα».

Παράλληλα, τόνισε πως η ΡΟΕ ως τρίτο μέλος θα πάρει μέρος στην ακρόαση που θα γίνει στο CAS και θα επιμείνουν στο αξίωμα του ολυμπιακού χάρτη που αυστηρά καθορίζει τη συμμετοχή κάθε χώρας στους Ολυμπιακούς.

Ούτε η WADA, ούτε η ΔΟΕ έχουν κάνει κάποιο παράπονο στη ΡΟΕ, ανέφερε. «Η Επιτροπή, κατόπιν σύστασης της WADA, υπογράμμισε επίσης πως η ΡΟΕ δεν έκανε καμία παράβαση. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να εξασκήσουμε το δικαίωμα που απορρέει από τον Ολυμπιακό χάρτη», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής «βράζει» με τη WADA

Φήμες για αποκλεισμό της Ρωσίας από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Tags:
Ολυμπιακοί Αγώνες, ΔΟΕ, WADA, ρωσική ολυμπιακή επιτροπή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK