07:28 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία και η FIFPRO ανακοίνωαν πως προχωρούν σε ίδρυση ταμείου βοήθειας για τους παίκτες που έχουν οικονομικά προβλήματα με τις ομάδες τους.

Η FIFA και η FIFPRO, η Παγκόσμια Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών, ανακοίνωσαν πως ήρθαν σε συμφωνία για την ίδρυση Ταμείου Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFA FFP) με στόχο την οικονομική στήριξη παικτών που δεν έχουν πληρωθεί ή αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα με τους συλλόγους τους.

Μέχρι το 2022 η FIFA θα διαθέσει 16 εκατ. δολάρια, τα οποία θα διατεθούν ως εξής: 3 εκατομμύρια το 2020, 4 το 2021 και το 2022, συν ένα επιπλέον ποσό 5 εκατ. δολαρίων αναδρομικά για τους παίκτες που αντιμετώπιζαν θέματα την πενταετία 2015-2020.

Ήδη από πέρυσι η FIFA προέβη σε αναθεώρηση του Πειθαρχικού της κώδικα για τις περιπτώσεις συλλόγων που έκαναν «επανίδρυση» για να μην πληρώσουν τα προηγούμενα χρέη σε παίκτες.

Επίσης, θα δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα ελέγχει και θα αξιολογεί τις αιτήσεις, αν και το ποσό που θα δίνεται κατά περίπτωση δεν θα είναι ολόκληρο το χρέος.

«Η συμφωνία αυτή και η αφοσίωση μας στο να βοηθάμε τους ποδοσφαιριστές σε μια δύσκολη κατάσταση καταδεικνύει το πώς ερμηνεύουμε τον ρόλο μας σαν κυβερνητικό σώμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη μέσα στην ποδοσφαιρική κοινότητα, ιδίως τους παίκτες που είναι οι πρωταγωνιστές», ανέφερε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μηχανισμός θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου 2020.

Διαβάστε ακόμα:

Απαγόρευση μεταγραφών στον Άρη από τη FIFA

FIFA: Ο Ινφαντίνο δεν είναι αρνητικός στις υπερ-εθνικές Λίγκες

Tags:
ποδοσφαιριστής, Τζιάνι Ινφαντίνο, FIFA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK