01:48 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση πως Έλληνας αθλητής της Άρσης Βαρών βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας στο πρώτο δείγμα και ο προπονητής του μιλά στο Sputnik.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών ο 4ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας στην κατηγορία των 85 κιλών, Γιώργος Μαρκούλας βρέθηκε θετικός στο πρώτο δείγμα σε μεταβολιτή Μεθυλοτεστοστερόνης (S1.1A Εξωγενής AAS) την ώρα που διεκδικούσε την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Το Sputnik επικοινώνησε με τον προπονητή του Χρήστο Τριφύλλη, ο οποίος εδώ και μικρό χρονικό διάστημα είναι και ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Άρσης Βαρών.

Ο προπονητής της Άρσης Βαρών, Χρήστος Τριφύλλης
Ο προπονητής της Άρσης Βαρών, Χρήστος Τριφύλλης

Ο Έλληνας τεχνικός έμαθε για τον έλεγχο ντόπινγκ μέσω διαδικτύου, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα. Πώς και τι έγινε. Θα περιμένουμε προφανώς να ανοίξει και το δεύτερο δείγμα και να ενημερωθούμε και εμείς λίγο καλύτερα».

«Το μάθαμε και εμείς μέσω ίντερνετ»

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (IWF) ανακοίνωσε το όνομα του αθλητή, Γιώργου Μαρκούλα χωρίς να έχει εξεταστεί το δεύτερο δείγμα, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις: «Δεν ξέρω γιατί ανακοινώθηκε το όνομα. Πριν από λίγο το μάθαμε και εμείς μέσω ίντερνετ», αναφέρει ο coach.

«Δεν έχουμε ιδέα ποια είναι αυτή η ουσία»

Ο 38χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης φέρεται ότι χρησιμοποίησε στεροειδές σε αγώνα στο εξωτερικό, αλλά ο Χρήστος Τριφύλλης δεν γνωρίζει πως συνέβη: «Δεν έχουμε ιδέα ποια είναι αυτή η εύρεση Μεθυλοτεστοστερόνη. Το δείγμα αφορά αγώνα του προηγούμενου έτους που έγινε τον Οκτώβρη. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αθλητής έχει περάσει κανονικά από δύο ελέγχους τότε».

«Το δεύτερο δείγμα συνήθως επιβεβαιώνει το πρώτο»

Το Sputnik ρώτησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Άρσης Βαρών και προπονητή του αθλητή αν υπάρχει αισιοδοξία για το δεύτερο δείγμα με τον Ηπειρώτη τεχνικό να υποστηρίζει πως: «Το δεύτερο δείγμα συνήθως επιβεβαιώνει το πρώτο. Το θέμα είναι πως έγινε αυτό το πράγμα. Εκεί είναι το θέμα. Τι έγινε δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Και εγώ πρόσφατα έχω αναλάβει».

Τέλος, ο Χρήστος Τριφύλλης περιμένει περισσότερη ενημέρωση τα επόμενα 24ωρα ισχυρίζοντας: «Δεν ξέρουμε ακόμα τι γίνεται και δεν μπορώ να καταλάβω. Πρέπει να ενημερωθούμε λίγο καλύτερα για να δούμε τι συνέβη. Τις επόμενες μέρες πιστεύω να έχουμε καλύτερη ενημέρωση».

Πάντως, εάν στο δεύτερο δείγμα αποδειχθεί ότι ο αρσιβαρίστας δεν παραβίασε τους κανόνες ντόπινγκ, θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα αθλητή της Άρσης Βαρών

Tags:
Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, Ολυμπιακοί Αγώνες, αντί - ντόπινγκ, αντιντόπινγκ, ντόπινγκ, άρση βαρών
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK