00:43 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της UEFA, το ποδοσφαιρικό μνημόνιο και το ενδεχόμενο GREXIT.

Ο Στέλιος Πέτσας σε σημερινή συνέντευξη του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην κρίση που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επίσκεψη του προέδρου της UEFA και του αντιπροέδρου της FIFA, το ενδεχόμενο GREXIT αλλά και το τι συνέβη και διεγράφη ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Μιλώντας για το μνημόνιο που θα υπογραφεί με FIFA/UEFA με την παρουσία του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν στην Αθήνα στις 25 Φεβρουαρίου σχολίασε πως πρόκειται για πολιτική και όχι αθλητική κίνηση προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Έκανε λόγο για τις δύο επαφές με τους αξιωματούχους τω δύο συνομοσπονδιών, τονίζοντας πως από τις επισκέψεις του κ. Γεραπετρίτη προέκυψε «μια καλή μαγιά».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην επίσκεψη επίσκεψη του προέδρου της UEFA και του αντιπροέδρου της FIFA, «προκειμένου αυτό το πλαίσιο να μπει μέσα σ’ ένα μνημόνιο, όπως το ονομάσαμε, ώστε UEFA - FIFA – Κυβέρνηση».

Αναφορικά με την επίσκεψη ειδικά του αντιπροέδρου της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ, σημείωσε πως τους ενδιαφέρει να εμπλακεί άμεσα ο Άγγλος παράγοντας, τον οποίο χαρακτήρισε «ε γνωσμένου κύρους και με πολύ χειροπιαστά θετικά αποτελέσματα και στην καταπολέμηση της βίας και στην εκτόξευση των εσόδων του αγγλικού ποδοσφαίρου».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο GREXIT υπογράμμισε ότι «παραμένει στο τραπέζι» και UEFA, FIFA και κυβέρνηση δουλεύουν ώστε να μη γίνει, ενώ σχολίασε πως κάποιοι έλεγαν πως οι δύο συνομοσπονδίες δεν θα συνεργάζονταν με την κυβέρνηση λόγω αυτοδιοίκητου, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο» για να πει πως «όλοι μαζί θα βάλουμε λίγο πλάτη για να πάρουμε πίσω τις Κυριακές που όλοι θέλουμε».

Τέλος, για τη διαγραφή του Θοδωρή Ζαγοράκη από την ευρω-ομάδα της ΝΔ, σχολίασε πως οι ευρωβουλευτές, ανεξαρτήτως κόμματος, πρέπει να εκπροσωπούν τους πολίτες και να εξυπηρετούν τα συμφέροντα όλων, ενώ ο κ. Ζαγοράκης εξέφρασε «τα οπαδικά συμφέροντα κόντρα στα εθνικά».

Δείτε το βίντεο από το 30:55

Διαβάστε επίσης:

Χήτας στο Sputnik: Οι μεγαλοκαρχαρίες δεν θα αφήσουν κανέναν υπουργάκο να τους πλήξει

Γεραπετρίτης: Θα υπογραφούν συνυποσχετικά για την αναρρύθμιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Tags:
Αλεξάντερ Τσέφεριν, FIFA, UEFA, μνημόνιο, ποδόσφαιρο, Grexit, Στέλιος Πέτσας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK