03:16 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε ευρεία σύσκεψη με φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού παρουσία και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είχε εξέχουσα θέση η κρίση στο ποδόσφαιρο

Πολλά και ενδιαφέροντα προέκυψαν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και αξιωματούχους του υπουργείου, ανάμεσα τους και ο γγΑ, Γιώργος Μαυρωτάς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στον τομέα του Αθλητισμού, οι κύριοι άξονες για το 2020 είναι η καταπολέμηση παραβατικών φαινομένων και η αναβάθμιση και εξυγίανση του ποδοσφαίρου, η αναβάθμιση υποδομών -κάτι που περιλαμβάνει την κατασκευή του πρώτου αθλητικού κέντρου ΑμεΑ- και η διάχυση του αθλητισμού στον ευρύτερο πληθυσμό.

Ποδόσφαιρο, οπαδική βία, «στημένα»

Στα του ποδοσφαίρου ειδικότερα αποφασίστηκε η σύσταση Διακυβερνητικής Επιτροπής Καθοδήγησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία θα λειτουργήσει με τη συνδρομή των FIFA και UEFA, αναφορικά με ζητήματα ασφάλειας, αντιμετώπισης της βίας και χειραγωγημένων («στημένων») αγώνων.

Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει πλήρη εφαρμογή του ρυθμιστικού πλαισίου που θα προτείνουν οι δύο συνομοσπονδίες στην κυβέρνηση για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου

Όσον αφορά στην οπαδική βία, θα κυρωθεί η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των θεατών και θα γίνει νομιμοποίηση λεσχών φιλάθλων που πέρασαν από έλεγχο και πληρούν τις προϋποθέσεις

Ήδη όπως ανακοινώθηκε προχωρούν οι διαδικασίες νομιμοποίησης των Λεσχών Φιλάθλων. Τρεις λέσχες έχουν σφραγιστεί, σε 17 έχουν υποβληθεί μηνύσεις, ενώ σε άλλες 35 ολοκληρώνεται σύντομα ο έλεγχος δικαιολογητικών για την εξακρίβωση του καθεστώτος λειτουργίας τους.

Τόκιο 2020 και «Άθληση για όλους»

Σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία ενόψει των Αγώνων του Τόκιο, το υπουργείο θέλει να αναβαθμίσει τις υποδομές, ενώ προγραμματίζεται να αρχίσει άμεσα το πρόγραμμα «Υιοθέτησε έναν αθλητή», που θα καλεί εταιρείες, φορείς και πολίτες να παίξουν ενεργό ρόλο στην προετοιμασία αθλητών για τους Αγώνες.

Παράλληλα, έγινε εκτενής αναφορά στο πρόγραμμα «'Αθληση για Όλους», το οποίο ξεκίνησε τον Οκτώβριο. Συνολικά υλοποιούνται 5.000 προγράμματα, στα οποία απασχολούνται 1.200 πτυχιούχοι φυσικής αγωγής και συμμετέχουν 100.000 πολίτες.

«Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο»

Ο πρωθυπουργός σε κομμάτι της ομιλίας του για τον αθλητισμό στάθηκε στο γεγονός πως φέτος είναι ολυμπιακή χρονιά, επισημαίνοντας πως το Υπουργείο Πολιτισμού στον Αθλητισμό δεν ασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο.

Διαβάστε επίσης:

Πέτσας: Παραμένει στο τραπέζι το GREXIT - Βίντεο

Γεραπετρίτης: Θα υπογραφούν συνυποσχετικά για την αναρρύθμιση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Tags:
Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK