16:41 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με αφορμή το γεγονός πως διανύουμε ολυμπιακή χρονιά, αποφασίστηκε να δοθεί περαιτέρω έμφαση στην εφαρμογή της πολιτικής για τον μαζικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (13/02) στο Μαξίμου παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη δεν συζητήθηκε μόνο το πλαίσιο για την αναρρύθμιση στο ποδόσφαιρο.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός με αφορμή ότι μπροστά μας έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αλλά και την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας να πραγματοποιείται στις 12 Μαρτίου στην Ολυμπία, έδωσε το σύνθημα για την ενίσχυση του μαζικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Διαφάνεια στη χρηματοδότηση των ομοσπονδιών

Με το πρόγραμμα «Χίλων», που θα παρουσιαστεί επίσημα την Τετάρτη 19/02, η αξιολόγηση των 48 αθλητικών ομοσπονδιών θα γίνεται πλέον με απολύτως μετρήσιμα στοιχεία κι έτσι θα καθορίζεται η χρηματοδότηση τους.

Προετοιμασία για Ολυμπιακούς Αγώνες

Ενόψει των Αγώνων θα ξεκινήσει μια καμπάνια που θα καλεί εταιρείες, φορείς και πολίτες να παίξουν ενεργό ρόλο στην προετοιμασία των Αθλητών με το πρόγραμμα «Είμαστε Μαζί Σας 2020».

Μαζικός αθλητισμός

Όσον αφορά στον μαζικό αθλητισμό, θα υλοποιηθεί το πολυεπίπεδο πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά» με τη συστράτευση και αξιοποίηση Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, Υπουργείων, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αθλητικών φορέων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα προωθεί το ευ αγωνίζεσθαι και τη συμμετοχικότητα, ενώ θα στοχεύσει στις θεματικές ενότητες του εκφοβισμού, της ομαδικής συμπεριφοράς, της ισορροπημένης διατροφής, του εθελοντισμού και της εξάσκησης δεξιοτήτων.

Διαβάστε επίσης:

Αυγενάκης: Προτεραιότητά μας οι αθλητές εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων

Γιώργος Βασιλειάδης για τροπολογία Αυγενάκη στο Sputnik: Κυβέρνηση συμφερόντων η ΝΔ

Tags:
υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK