00:13 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την παρέμβαση Ιάπωνα υπουργού προκάλεσαν τα πόστερ που κυκλοφόρησαν στην Κορέα για τους Αγώνες απεικονίζοντας λαμπαδηδρόμους με αντι-ραδιενεργή στολή.

«Θλιβερές» και «απαράδεκτες» χαρακτήρισε η Γιαπωνέζα υπουργός των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2020, Σέικο Χασιμότο, τις αφίσες που κυκλοφόρησαν στη Νότια Κορέα για τους Αγώνες που απεικονίζουν λαμπαδηδρόμους να μεταφέρουν τη Φλόγα φορώντας αντι – ραδιενεργές στολές.

Υπεύθυνο για την κυκλοφορία των συγκεκριμένων πόστερ είναι το Εθελοντικό Δίκτυο Κορέας, μια ομάδα ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη χώρα που ήθελε να επιστήσει την προσοχή αναφορικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα στην Ιαπωνία.

​Όμως η στολή των δρομέων και η πράσινη ραδιενεργή ακτινοβολία στην Ολυμπιακή δάδα είχε στόχο να θυμίσει την πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα το 2011, όταν τότε το ύψους 15 μέτρων τσουνάμι είχε προκαλέσει καταστροφές στο πυρηνικό εργοστάσιο της περιοχής.

Η συγκεκριμένη περιοχή επελέγη από τους διοργανωτές ως πέρασμα των λαμπαδηδρόμων, με τους Ιάπωνες αξιωματούχους να εγγυώνται πως δεν υπάρχει θέμα μόλυνσης από ραδιενέργεια.

«Συμπεριλάβαμε προειδοποιητικά μηνύματα για την ασφάλεια από τη ραδιενέργεια, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη ανησυχία ενόψει των Αγώνων. Η οικοδέσποινα χώρα έχει πει πως τα αγροτικά προϊόντα από την περιοχή της Φουκουσίμα είναι ασφαλή και θα τα διαθέσει στους αθλητές», ανέφεραν μέλη του Δικτύου της Κορέας.

Ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, τόνισε πως η κυβέρνηση παραπονέθηκε επισήμως στη Νότια Κορέα για τις αφίσες, τις οποίες χαρακτήρισε και αυτός απαράδεκτες.

Διαβάστε επίσης:

ΔΟΕ για κορονοϊό: Κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 στο Τόκιο

Τόκιο 2020: Καθησυχάζουν τις ανησυχίες για τον κορονοϊό

Tags:
αφίσες, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Τόκιο 2020
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK