10:50 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Ο Σάκης Βασιλειάδης μίλησε για τις Τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και της Λαμπαδηδρομίας με περισσότερους από 800 Ιάπωνες να έρχονται τον Μάρτιο στην Ελλάδα.

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. Μπορεί οι Αγώνες να ξεκινούν στις 24 Ιουλίου, αλλά οι Τελετές Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας και της Λαμπαδηδρομίας ξεκινούν στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία και ολοκληρώνονται στην Τελετή Παράδοσης στις 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ, Θανάση Βασιλειάδη να αναφέρει στο Sputnik πως όλα είναι έτοιμα.

Η Λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει στην Ελλάδα οκτώ ημέρες, θα καλύψει 3.200 χιλιόμετρα, θα περάσει από 31 πόλεις και 15 αρχαιολογικούς χώρους, θα γίνουν 28 τελετές, ενώ οι Λαμπαδηδρόμοι θα είναι περίπου 600.

«Στο ελληνικό Δημόσιο δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ»

Όλα αυτά, όπως αναφέρει, ο κ. Βασιλειάδης δεν στοιχίζει τίποτα στον ελληνικό λαό: «Το πακέτο που επεξεργαζόμαστε είναι πάρα πολύ μεγάλο. Εμπλέκονται 3.000 άνθρωποι. Εθελοντές, Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λαμπαδηδρόμους, Σώματα Ασφαλείας, ΕΚΑΒ. Από εκεί και πέρα όμως, είναι από χορηγικά πακέτα και στο ελληνικό Δημόσιο δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ».

«Οι ίδιοι οι Αγώνες δέχονται γυναίκες και γιατί όχι;»

Φέτος, θα γίνει και κάτι πρωτόγνωρο, αφού η Άννα Κορακάκη θα πάρει πρώτη την φλόγα από την Πρωθιέρεια στην Τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία και θα περάσει στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα λαμπαδηδρόμος μετά την αφή της φλόγας για θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελευταία λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα ανάψει τον βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

«Η επιλογή έγινε με καθαρά κριτήρια που επέλεξε η Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και η πρόταση ήταν δικιά μου για την Άννα Κορακάκη. Μολονότι, ήταν η πρώτη φορά που θα έμπαινε Ελληνίδα γυναίκα. Παλιά, εκείνη την εποχή, δεν ακούγονταν τόσο οι γυναίκες και δεν έπαιρναν και μέρος. Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει. Οι ίδιοι οι Αγώνες δέχονται γυναίκες και γιατί όχι να μην βάλουμε; Οσο για την Κατερίνα Στεφανίδη, νομίζω το αξίζει επειδή είναι μεγάλη αθλήτρια», υποστηρίζει ο  πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας.

«Βλέπω κάτι δυνατό στο Τόκιο 2020»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004 ήταν από τους κορυφαίους που έχουν πραγματοποιηθεί στα χρονικά. Από το Τόκιο, τι να περιμένουμε ήταν η ερώτηση στον Σάκη Βασιλειάδη, ο οποίος απάντησε: «Από το Τόκιο επειδή έχω πολύ συχνή επαφή με την Οργανωτική Επιτροπή και έχω ήδη παρακολουθήσει μια παρουσίαση από κοντά και βλέπω κάτι δυνατό. Οι εγκαταστάσεις είναι έτοιμες. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά, αλλά πάντα τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής υπάρχουν».

«Θα λέγαμε ψέματα πως δεν ανησυχεί ο κόσμος λόγω του κορονοϊού»

Σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, άπαντες μιλούν και ανησυχούν για τον κορονοϊό και την εξάπλωση του με την αρχή της έξαρσης να έχει γίνει στην Ασία και δη στην Κίνα και να έχει φτάσει και στην Ευρώπη.

«Σωστή η παρατήρηση για τον κορονοϊό. Θα λέγαμε ψέματα, αν λέγαμε πως δεν ανησυχεί ο κόσμος λόγω του κορονοϊού. Γιατί το λέω αυτό; Ως προπονητής θα μιλήσω. Ο προπονητής ετοιμάζει έναν αθλητή του θέλει να τον ετοιμάσει να πάει εκεί και να πάει και να κορυφωθεί στους τελικούς. Αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει η αμφιβολία ότι μπορεί να ελεγχθεί, αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στον αθλητή. Αυτό που είπα και στους ειδικούς, όποιοι και να ξεκινήσουν, από οποιαδήποτε χώρα θα πρέπει να είναι έτοιμοι όταν πάνε στο Τόκιο να μπουν κατευθείαν στην αγωνιστική διαδικασία», είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας.

«Θα έρθουν πάνω από 800 Ιάπωνες στην Ελλάδα»

Στην Τελετή Παράδοσης έχουν προγραμματιστεί δύο δρώμενα, ένα με 180 παιδιά από την Ιαπωνία και ένα από ελληνικής πλευράς όπου θα υπάρχουν 360 παιδιά που θα παρουσιάσουν εικόνες από την ελληνική ιστορία. Πόσο επικίνδυνο είναι αυτό για την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας;

«Έχουμε επαφή με μια εταιρία διαχείρισης κρίσεων όπου είναι μαζί με τον Παγκόσμιο οργανισμό υγείας και συνεργαζόμαστε συχνά. Είχαμε προχθές μια σύσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, είχαμε και τηλεοπτικά συνεργεία που έχουν έρθει από τη Ιαπωνία. Την άλλη εβδομάδα, θα καταφτάσουν Αντιπρόεδροι της Οργανωτικής επιτροπής, μέλη της Λαμπαδηδρομίας, δημοσιογράφοι, τεχνικοί. 180 θα είναι μόνο τα παιδιά. Θα είναι συνολικά πάνω από 800 άνθρωποι, αφού θα έρθουν και τουρίστες για να παρακολουθήσουν την Τελετή.

Την Τετάρτη έχουμε μια σύσκεψη με την επιτροπή διαχείρισης κρίσεως για να δούμε πως θα πρέπει να κινηθούμε. Συγχωρέσετε με, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Και δεν είμαι αυτός που μπορώ να το ρυθμίσω.»

«Έχουμε σύσκεψη με το Υπουργείο υγείας, θα υπάρξει σχέδιο»

Ο Covid-19 έχει μεγάλο αντίκτυπο σε μεγάλες διοργανώσεις παγκοσμίως και η ΕΟΕ είναι σε στενή επαφή με το Υπουργείο Υγείας για τα μέτρα που θα ληφθούν:

«Με το Υπουργείο Υγείας είχαμε μια σύσκεψη την εβδομάδα πριν ξεσπάσει ο ιός στην Ιταλία και τότε ήμασταν έτοιμοι. Σίγουρα, όμως, η κουβέντα που κάναμε τότε, με αυτή που θα κάνουμε την Τετάρτη θα είναι σε τελείως διαφορετική βάση γιατί τώρα γίνεται στους γείτονες μας. Τότε μιλάγαμε με βάση αυτά που γινόντουσαν στην Ιαπωνία. Τώρα έχουμε άλλα στάνταρ. Θα υπάρξει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο», ανέφερε ο Βασιλειάδης.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος να μην διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Ο υπουργός Υγείας της Ιαπωνίας, Κατσουνόμπου Κάτο, δήλωσε σήμερα ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για την ακύρωση των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας συμφωνεί, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος να μην διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση, θα βρεθεί λύση. Μέσα τους πρέπει να το επεξεργάζονται ήδη. Θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει…».

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Υπουργείο Υγείας, Ιαπωνία, Τόκιο 2020, Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Κατερίνα Στεφανίδη, Άννα Κορακάκη, κορονοϊός, κοροναϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK