14:56 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της UEFA στη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ευχήθηκε μεταξύ άλλων το ελληνικό ποδόσφαιρο να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο διάλογος που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν στη σημερινή συνάντηση τους, εξέφρασε τη βούληση αμφότερων να λυθούν τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Θέλουμε να “καθαρίσουμε” το ποδόσφαιρο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως είναι πολιτική απόφαση να «καθαρίσει» το ποδόσφαιρο μια και καλή και γι’ αυτό θέλουν τη συμβολή της UEFA. Στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή του μνημονίου το οποίο δείχνει τη βούληση της κυβέρνησης να αναβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την αρωγή και τεχνική βοήθεια της συνομοσπονδίας.

«Σκοπεύουμε, χωρίς αμφιβολία, να πετύχουμε εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν», σημείωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα και η εικόνα του αδικεί το ποδοσφαιρικό προϊόν που θέλει η Πολιτεία να φτιάξει.

«Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο θα λύσει τα προβλήματά του»

Ο κ. Τσέφεριν δήλωσε ευτυχής που η κυβέρνηση παίρνει μέρος στην κοινή προσπάθεια και πρόσθεσε ότι πιστεύει πως το ποδόσφαιρο θα λύσει μόνο του τα προβλήματα του, με τη βοήθεια της UEFA. Eπίσης, εξέφρασε τη χαρά του για τη συμφωνία, η οποία δεν αποτελεί ανάμειξη της πολιτικής στο ποδόσφαιρο, αλλά βούληση για την επίλυση των προβλημάτων.

«Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα γίνει ξανά μια από τις κορυφαίες χώρες, όπως το 2004 όταν κερδίσατε το Euro», κατέληξε.

 Ο κ. Μητσοτάκης ανταπάντησε ότι το 2004 το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή, τονίζοντας πως υπάρχει εμπιστοσύνη στις ικανότητες του ελληνικού ποδοσφαίρου να λύσει τα προβλήματα του, αλλά με κυβερνητική υποστήριξη και καθοδήγηση.

Τέλος, υποστήριξε πως η κυβερνητική παρέμβαση στέλνει ένα «ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα», σημειώνοντας πως τον τελευταίο καιρό υπάρχει βελτίωση.

Αυτά προβλέπει το ποδοσφαιρικό μνημόνιο

Όσον αφορά στο κείμενο που υπέγραψαν η ελληνική κυβέρνηση και η πλευρά της FIFA με την UEFA, αναφέρεται πως οι δύο συνομοσπονδίες θα εκπονήσουν εντός τριών (3) μηνών από την υπογραφή του παρόντος Συνυποσχετικού μία ολιστική μελέτη για τη βελτίωση και αναβάθμιση του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Το περιεχόμενο της μελέτης θα έχει προτάσεις αναφορικά:

  • με τη δομή και την οργάνωση των διοικητικών οργάνων του ποδοσφαίρου.
  • την αντιμετώπιση των «στημένων» και της χρήσης αναβολικών.
  • την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δηλώσεων που υποδαυλίζουν τη βία.

 

Tags:
FIFA, UEFA, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλεξάντερ Τσέφεριν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK