21:28 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Επικρατείας σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο μνημόνιο που υπεγράφη ανάμεσα στην κυβέρνηση και στις FIFA/UEFA και στην αναδιοργάνωση της Ομοσπονδίας

Την επομένη της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και την υπογραφή του ποδοσφαιρικού μνημονίου, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα 104,6».

«Προτάσεις και ολιστική λύση»

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι οι δύο συνομοσπονδίες μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα καταθέσουν ένα πακέτο προτάσεων που στηρίζεται σε όσα έχουν ήδη εφαρμοστεί σε προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μίλησε για «ολιστική λύση» με ρυθμιστικές παρεμβάσεις που θα γίνουν νόμοι του κράτους, όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

«Σε νέα πρότυπα η ΕΠΟ»

Τόσο η UEFA, όσο και η FIFA, «μέσω της καλής τους επιρροής», όπως τόνισε, θα συνεργαστούν με την ΕΠΟ για θέματα που ανήκουν στο αυτοδιοίκητο, σημειώνοντας πως με το πλάνο των δύο συνομοσπονδιών και της κυβέρνησης η Ομοσπονδία θα αποκτήσει ένα λειτουργικό σχήμα, μπαίνοντας σε νέα εποχή.

Διευκρίνισε ότι η ΕΠΟ θα υπάρχει και θα λειτουργεί σε εντελώς νέα πρότυπα, καθώς θα αλλάξει ο τρόπος συγκρότησης αλλά και ο τρόπος εκλογής των οργάνων.

Σε ερώτηση κατά πόσο θα υπάρξει αποδοχή από τους Έλληνες παράγοντες, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε πως είναι διαδραστικό το ζήτημα και από τη στιγμή που δεν υπάρχουν «σθεναροί θεσμοί και παράγοντες», ενώ οι ποινές θα αρχίσουν να είναι πειστικές και «να πονάνε».

«Σαθρό μείγμα»

Αυτή την έκφραση χρησιμοποίησε ο υπουργός μιλώντας για τους παράγοντες, τονίζοντας πως κάτι πρέπει να αλλάξει.

«Είναι τόσο σαθρό το μείγμα που έχει να κάνει με έναν εχθροπαθή λόγο και μία μισαλλοδοξία, η οποία εμποδίζει τις διοικήσεις των ομάδων να κατανοήσουν πως αν βρίσκονται στο ίδιο καράβι και το καράβι πηγαίνει προς σωστή πλεύση, θα αποκομίσουν όλοι οφέλη», σημείωσε.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως αυτοί που θα παραβαίνουν τους κανόνες θα αποβάλλονται από τις διοργανώσεις, σημειώνοντας πως η βία είναι κυρίως ψυχολογική, τονίζοντας ότι είναι «μία ηθική κατάπτωση του ποδοσφαίρου στην οποία πλέον δεν θα υπάρξει καμία απολύτως ανοχή».

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλεξάντερ Τσέφεριν, FIFA, UEFA, ΕΠΟ, Γιώργος Γεραπετρίτης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK