03:11 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας δεν υιοθέτησε τα όσα είπε ο Καναδός «αθάνατος», λέγοντας πως η προετοιμασία για τους Αγώνες συνεχίζεται κανονικά.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ιαπωνίας την Τετάρτη (26/02) ξεκαθάρισε πως η ΔΟΕ και η Οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο συνεχίζουν κανονικά τις προετοιμασίες, παρά την απειλή λόγω της έξαρσης του κορονοϊού.

Τα λεγόμενα του Γιοσιχίντε Σούγκα ήρθαν ως απάντηση στον πρώην αντιπρόεδρο της ΔΟΕ, Ντικ Πάουντ, ότι οι διοργανωτές έχουν περιθώριο τριών μηνών να αποφασίσουν για την τύχη των Αγώνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως προς το παρόν στην Ιαπωνία πέντε θάνατοι έχουν αποδοθεί στον κορονοϊό.

«Με σεβασμό στα σχόλια αυτού του μέλους, η ΔΟΕ έχει απαντήσει πως δεν αποτελεί επίσημη θέση της και πως η Επιτροπή προχωρά κανονικά τις προετοιμασίες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των Αγώνων», είπε ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου, Γιοσιχίντε Σούγκα το πρωί της Τετάρτης.

Στον «πάγο» τα αθλητικά

Στο μεταξύ, σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης για την εξάπλωση του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε είπε ότι ζήτησε να ακυρωθούν ή να αναβληθούν μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά event για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο Άμπε δεν είπε συγκεκριμένα σε ποιες διοργανώσεις αναφερόταν, όμως σημείωσε ότι εννοούσε γεγονότα που διοργανώνονται στην επικράτεια και προσελκύουν πολύ κόσμο.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
ΔΟΕ, κορονοϊός, Τόκιο 2020, Ολυμπιακοί Αγώνες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK