21:55 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν μίλησε για τα ζητήματα που αποφασίστηκαν σήμερα στην τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στις χώρες – μέλη και διέψευσε κατηγορηματικά διάφορες φήμες.

Η σημαντικότερη είδηση που βγήκε από τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των 55 χωρών – μελών της UEFA αναφορικά με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και τις εξελίξεις από τον κορονοϊό ήταν οτι το EURO 2020 μετατέθηκε για του χρόνου το καλοκαίρι.

Σχετικά με τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τα εγχώρια πρωταθλήματα αποφασίστηκε να ολοκληρωθούν ως τις 30 Ιουνίου, ακόμα και αν γίνουν ματς τα Σαββατοκύριακα.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε στο Associated Press και μεταξύ άλλων είπε πως «δεν εξαρτάται από εμάς το πώς θα ολοκληρωθούν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά από τους ειδικούς. Έχουμε plan A, B, C και D, όμως όλα εξαρτώνται από τον χρόνο, από το πότε θα ξεκινήσουμε και πάλι να παίζουμε ποδόσφαιρο. Είναι πολύ πρόωρο να πω το οτιδήποτε. UEFA, ECA κι Ένωση Ποδοσφαιριστών θα κάνουμε ένα γκρουπ και θα εξετάσουμε όλες τις πιθανότητες. Και βέβαια να δούμε το πώς θα εξελιχτεί αυτός ο φοβερός ιός στην Ευρώπη».

Αναφορικά με το deadline για τους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, τόνισε πως «είναι δύσκολο να πω κάτι τώρα, δεν θέλω να μιλήσω προτού ξεκινήσει η ομάδα εργασίας. Θα συναντηθούν, θα τα πουν και θα βγάλουν συμπεράσματα. Όμως στο τέλος η απόφαση θα πρέπει να περιμένει μέχρι να ξέρουμε το πότε θα μπορούμε να παίξουμε»

Όταν ρωτήθηκε για το πότε θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, έκανε λόγο για «fake news» που διαδόθηκαν. «Άκουσα πάλι και είδα κάποια fake news οτι η UEFA θα συμβουλεύσει τις Λίγκες να τελειώσουν τώρα τα πρωταθλήματα και να αποφασίσουν πως θα βγουν πρωταθλήτριες οι ομάδες που είναι τώρα πρωτοπόρες στη βαθμολογία.

Δεν είναι αλήθεια. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και δεν προτείναμε κάτι τέτοιο σε καμία ομοσπονδία και σε κανένα πρωτάθλημα»

Tags:
Euro 2020, UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK