12:46 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το αεροπλάνο που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα απογειώθηκε από το Τόκιο με προορισμό την Αθήνα.

Το αεροπλάνο που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα αναχώρησε από το Τόκιο σήμερα με προορισμό την Αθήνα. Το αεροπλάνο με τις αποχρώσεις του «Τόκιο 2020» απογειώθηκε από το διεθνές αεροδρόμιο Χανέντα χωρίς όμως αντιπροσωπεία από τους διοργανωτές εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» δήλωσε ότι επέλεξε να μην στείλει αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, η οποία αρχικά συμπεριέλαβε τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Γιοσίρο Μόρι και την υπουργό Ολυμπιακών Αγώνων Σεϊκό Χασιμότο, στην Ελλάδα λόγω του κορονοϊού.

Στην τελετή παράδοσης της φλόγας θα συμμετέχει ο πρεσβευτής της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, όπως μετέδωσε το Reuters. Επιπλέον, χαμηλόβαθμα στελέχη του Τόκιο 2020 ταξίδεψαν στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα και θα συνοδεύσουν τη φλόγα στην Ιαπωνία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στην Ιαπωνία την Παρασκευή στο αεροδρόμιο Ματουσίμα και θα διεξαχθεί κλειστή τελετή.

Μέχρι στιγμής και παρά τον κορονοϊό, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων υποστηρίζουν ότι οι Αγώνες θα ξεκινήσουν όπως είχε προγραμματιστεί στις 24 Ιουλίου.

Χτες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει «δραστικές» αποφάσεις σχετικά με τους Αγώνες, λέγοντας ότι παραμένει πλήρως αφοσιωμένη στη  διεξαγωγή τους.

Tags:
Αθήνα, Τόκιο 2020, Τόκιο, Ολυμπιακή Φλόγα, Ολυμπιακοί Αγώνες, Ολυμπιακοί Αγώνες 2020
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK