04:01 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τόμας Μπαχ ξεκαθάρισε οτι στην Επιτροπή εξετάζουν διάφορες λύσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω του κορονοϊού, όμως απέκλεισε την αναβολή τους.

Για άλλη μια φορά η ΔΟΕ και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της, Τόμας Μπαχ, σε συνέντευξη στους «New York Times» απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναβληθούν οι Αγώνες στο Τόκιο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Δεν έχει πέσει στο τραπέζι ζήτημα αναβολής. Είμαστε αφοσιωμένοι στην επιτυχία των Αγώνων», επανέλαβε, ενώ πρόσθεσε πως σε συνεργασία με τον ΠΟΥ κατέληξαν πως είναι νωρίς να παρθεί απόφαση, καθώς είναι άγνωστο το πώς θα είναι η κατάσταση σε τέσσερις μήνες.

«Φυσικά, σκεφτόμαστε διάφορα σενάρια, όμως είμαστε κόντρα σε πολλούς άλλους αθλητικούς οργανισμούς και επαγγελματικά πρωταθλήματα, ενώ οι Αγώνες απέχουν 4,5 μήνες.

Η αβεβαιότητα είναι αυτή που κάνει τόσο δύσκολη και ιδιαίτερη αυτή την κρίση. Κανείς σήμερα δεν μπορεί να σου πει το πώς θα είναι αύριο η κατάσταση, σε ένα μήνα και ακόμα πιο πολύ σε τέσσερις μήνες», σχολίασε ο Μπαχ.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ ξεκαθάρισε οτι η τελική απόφαση δεν θα παρθεί βάσει οικονομικών κριτηρίων, αλλά πάνω στο τι είναι καλύτερο για την υγεία των αθλητών.

«Το φως στο βάθος του τούνελ»

«Χάρη στην πολιτική risk management που έχουμε και στην ασφάλεια μας εδώ και τέσσερα χρόνια, η ΔΟΕ σε κάθε περίπτωση μπορεί να φέρει τα πράγματα εις πέρας και να συνεχίσει με επιτυχία την αποστολή της», πρόσθεσε.

«Οι 206 Ολυμπιακές Επιτροπές και οι παγκόσμιες ομοσπονδίες μας είπαν πως ο κόσμος σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και ανησυχητική κατάσταση χρειάζεται ένα σύμβολο ελπίδας. Για εμάς χωρίς να ξέρουμε πόσο μακρύ θα είναι αυτό το τούνελ, θα θέλαμε η Ολυμπιακή Φλόγα να είναι το φως στο τέλος του τούνελ», είπε ο Μπαχ.

Η απάντηση στην Στεφανίδη

Τέλος, σε ερώτηση για τις αντιδράσεις των αθλητών, όπως της Κατερίνας Στεφανίδη, σχολίασε οτι «για έναν αθλητή, το χειρότερο είναι η αβεβαιότητα, γιατί τον αποσπά από την προετοιμασία του. Είπα τηλεφωνικά στους 220 αθλητές την Τετάρτη πως δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις.

Είμαστε στην ίδια θέση με όλον τον υπόλοιπο κόσμο και με σας. Είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση που απαιτεί ιδιαίτερες λύσεις»

 

Tags:
αναβολή, Ολυμπιακοί Αγώνες, Τόκιο 2020, Τόμας Μπαχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK