02:32 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε τέσσερις περίπου εβδομάδες θα ληφθεί η απόφαση για την αναβολή ή όχι των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ.

Η τελική απόφαση για την πιθανή αναβολή των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο του 2020, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, θα ληφθεί σε τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

«Μαζί με όλους τους φορείς, έχουμε ξεκινήσει λεπτομερείς συζητήσεις σήμερα, ώστε να ολοκληρώσουμε την εκτίμηση των αστραπιαίων εξελίξεων της κατάστασης της υγείας παγκοσμίως και της επίδρασης της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του σεναρίου της αναβολής. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά και είμαστε βέβαιοι πως θα έχουμε ολοκληρώσει αυτές τις συζητήσεις μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες» δήλωσε μέσω γράμματος ο Μπαχ, στην παγκόσμια αθλητική κοινότητα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, η βελτίωση της κατάστασης με τον κορονοϊό στην Ιαπωνία, δυναμώνει την πεποίθηση πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στην ώρα τους.

«Στο ένα χέρι, υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις στην Ιαπωνία, όπου οι άνθρωποι καλωσορίζουν θερμά την Ολυμπιακή Φλόγα. Αυτό μπορεί να δυναμώσει την αυτοπεποίθηση μας προς τους Ιάπωνες διοργανωτές, πω μπορούμε, με συγκεκριμένους περιορισμούς ασφάλειας, να οργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη χώρα, σεβόμενοι τις αρχές μας για διασφάλιση της υγείας όσων εμπλέκονται» δήλωσε.

Ο Μπαχ συμπλήρωσε επίσης πως η ματαίωση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν βρισκόταν στην ατζέντα της Επιτροπής, αλλά μια νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή δεν μπορεί να αποφασιστεί σήμερα, εν μέσω της αβεβαιότητας που υπάρχει σχετικά με την πανδημία.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 είναι προγραμματισμένοι να πραγματοποιηθούν στην πόλη του Τόκιο από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Τόμας Μπαχ, Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, Ιαπωνία, Τόκιο, Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK