01:48 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, αν δεν εγγυηθεί η ασφάλεια.

Το ενδεχόμενο οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να αναβληθούν, αν δεν μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια κανονικά, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, άφησε ανοιχτό ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε.

«Αν αυτό [να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες κανονικά] γίνει δύσκολο, πρέπει καταρχάς να σκεφτούμε τους αθλητές και δεν αποκλείεται να πρέπει να πάρουμε την απόφαση αναβολής των Αγώνων» δήλωσε ο Άμπε τη Δευτέρα το πρωί, σύμφωνα με το δίκτυο Kyodo News.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, δήλωσε πως η τελική απόφαση για την πιθανή αναβολή των Αγώνων θα ληφθεί μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Η αμερικανική ομοσπονδία των Αμερικανών αθλητών, πρότεινε το Σάββατο να αναβληθεί η διεξαγωγή των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ενώ την ίδια θέση έχουν πάρει η ισπανική ομοσπονδία καθώς και οι Ολυμπιακές Επιτροπές της Βραζιλίας και της Νορβηγίας.

Tags:
Σίνζο Άμπε, Ιαπωνία, Τόκιο, Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK