08:23 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ολυμπιακή Επιτροπή του Καναδά με ανακοίνωση της ενημερώνει την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή πως δεν θα στείλει τους αθλητές της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Καναδική Ολυμπιακή Επιτροπή (COC) και η Καναδική Παραολυμπιακή Επιτροπή (CPC), υποστηριζόμενες από τις Επιτροπές Αθλητών, τους Εθνικούς Αθλητικούς Οργανισμούς και την Κυβέρνηση του Καναδά, πήραν τη δύσκολη απόφαση να μην στείλουν καναδικές ομάδες τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2020.  

Μάλιστα, καλούν επειγόντως τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (IOC) και τη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) να αναβάλουν τους Αγώνες για ένα χρόνο και τους προσφέρουν την πλήρη υποστήριξή τους, αφού τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών  και της παγκόσμιας κοινότητας. 

Η ανακοίνωση αναφέρει πως δεν πρόκειται μόνο για την υγεία των αθλητών - πρόκειται για τη δημόσια υγεία και ευχαριστούν τη ΔΟΕ για τη διαβεβαίωσή της ότι δεν θα ακυρώσει τους Αγώνες του Τόκιο 2020 και θα εκτιμήσει ότι κατανοεί τη σημασία της επιτάχυνσης της λήψης αποφάσεων σχετικά με μια ενδεχόμενη αναβολή.

Πάντως, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, αν δεν εγγυηθεί η ασφάλεια.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Καναδάς, Τόκιο 2020, Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, Ολυμπιακοί Αγώνες, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK