08:55 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Στις πιθανές λύσεις του Τόκιο 2020 εν μέσω κορονοϊού μπήκε και η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και να μη πραγματοποιηθούν το προσεχές καλοκαίρι, αλλά όχι η ακύρωση.

Ξεκινούν συζητήσεις για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των ραγδαίων εξελίξεων για τον κορονοϊό αλλά και τις επιπτώσεις της πανδημίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφέρει με ανακοίνωσή της η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Όπως λέει, οι συζητήσεις θα γίνουν με πλήρη συντονισμό και συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020, τις ιαπωνικές αρχές και την Μητροπολιτική Κυβέρνηση του Τόκιο.

Επίσης, η ΔΟΕ τόνισε ότι η ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων Τόκιο 2020 δεν θα λύσει κανένα από τα προβλήματα ή δεν θα βοηθήσει κανέναν και η ακύρωση τους δεν είναι στην ημερήσια διάταξη.

Άλλωστε, η ιαπωνική κυβέρνηση έχει επενδύσει 35 δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να φιλοξενήσει τους Αγώνες και δεν σκέφτεται καν την αναβολή τους. Η επίσημη ανακοίνωση θα βγει σε τέσσερις εβδομάδες με τους Αγώνες στο Τόκιο να είναι προγραμματισμένοι από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.

Σήμερα το «Τόκιο 2020» με ανακοίνωση του αναφέρει πως για να να διαφυλαχθεί η υγεία όλων των εμπλεκομένων και να συμβάλει στη συγκράτηση του COVID-19, η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) ανακοίνωσε ότι η ΔΟΕ θα προωθήσει τον προγραμματισμό των σεναρίων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020.

Αυτά τα σενάρια αφορούν την τροποποίηση των υφιστάμενων επιχειρησιακών σχεδίων για τους Αγώνες, αλλά και για αλλαγές στην ημερομηνία έναρξης των Αγώνων. Οι διοργανωτές αναφέρουν πως αυτό το βήμα θα επιτρέψει την καλύτερη προβολή της ταχέως μεταβαλλόμενης εξέλιξης της κατάστασης υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο και στην Ιαπωνία και θα χρησιμεύσει ως βάση για την καλύτερη απόφαση προς το συμφέρον των αθλητών και όλων των άλλων εμπλεκομένων.

Από τη μία πλευρά, υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις στην Ιαπωνία, όπου οι άνθρωποι καλωσορίζουν θερμά την Ολυμπιακή φλόγα και αυτό θα μπορούσε να ενισχύσει την εμπιστοσύνη της ΔΟΕ στους οικοδεσπότες, με ορισμένους περιορισμούς ασφαλείας, να διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες στη χώρα, τηρώντας παράλληλα την αρχή της προστασίας της υγείας όλων των εμπλεκομένων. 

Τα τρία σενάρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια δραματική αύξηση των περιπτώσεων και των νέων κρουσμάτων του COVID-19 σε διάφορες χώρες σε διαφορετικές ηπείρους. Αυτό οδήγησε στο συμπέρασμα ότι η ΔΟΕ πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα στο σχεδιασμό των σεναρίων. 

Ετσι, ψάχνει το εναλλακτικό πλάνο για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και υπάρχουν τρία σενάρια. Το πρώτο είναι να μετατεθούν για το φθινόπωρο, το δεύτερο να γίνουν το 2021 και το τρίτο να διεξαχθούν το 2022.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κορονοϊός, Τόκιο 2020, Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, Ολυμπιακοί Αγώνες, Τόκιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK