09:43 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, τόνισε πως πλέον όλα είναι υπό αίρεση αναφορικά με το ποδοσφαιρικό καλεντάρι

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Gazzetta dello Sport ο Τζιάνι Ινφαντίνο σημείωσε πως εξαιτίας του κορονοϊού το πρόγραμμα των αγώνων μπορεί να γίνει πιο μικρό και με πιο λίγες διοργανώσεις για λόγους οικονομίας.

Με το ποδόσφαιρο να έχει κατεβάσει ρολά σχεδόν σε όλο τον πλανήτη και χωρίς η επιστροφή στην κανονικότητα να διαφαίνεται άμεσα, ο Ινφαντίνο τόνισε η διακοπή αυτή θα βλάψει το άθλημα.

«Ίσως μπορούμε να επαναθεωρήσουμε την κατάσταση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, κάνοντας ένα βήμα πίσω. Πρέπει να γίνει μια εκτίμηση σε παγκόσμια κλίμακα. Aς σώσουμε όλοι μαζί το ποδόσφαιρο από μια κατάσταση που μοιάζει μη αναστρέψιμη», σχολίασε ο γενικός γραμματέας της FIFA.

O Ινφαντίνο πρόσθεσε πως μια απάντηση σε όλα αυτά θα ήταν «λιγότερες, αλλά πιο ενδιαφέρουσες διοργανώσεις, ίσως με πιο λίγες ομάδες αλλά περισσότερη ισορροπία. Πιο λίγες διοργανώσεις, όμως πιο ανταγωνιστικές, ώστε να προφυλάξουμε την υγεία των παικτών».

Το αγωνιστικό καλεντάρι της FIFA έχει γίνει άνω – κάτω, καθώς ήδη έχουν αναβληθεί τα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2022 σε Ασία και Νότια Αμερική.

«Δεν είναι επιστημονική φαντασία, ας το συζητήσουμε», είπε ο Ινφαντίνο για την πιθανότητα να αλλάξει το ποδοσφαιρικό καλεντάρι.

 

Tags:
Πρόγραμμα, Τζιάνι Ινφαντίνο, ποδόσφαιρο, FIFA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK