17:12 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 10
Βρείτε μας

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε πως το φετινό πρωτάθλημα της Basket League διακόπτεται οριστικά, ενώ θα ζητηθεί και νομοθετική ρύθμιση από τον υφυπουργό Αθλητισμού

Επίσημη μορφή πήρε πλέον η διακοπή του πρωταθλήματος μπάσκετ, μετά και τα όσα προηγήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής της Basket League, αναστέλλεται η λειτουργία των ΚΑΕ, ενώ θα υποβληθεί αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού για την οριστική διακοπή λόγω ανωτέρας βίας.

Επίσης, τονίζεται ότι θα αιτηθεί στον κ. Αυγενάκη νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει στον ΕΣΑΚΕ το δικαίωμα να προβεί στην τροποποίηση της Προκήρυξης του άνω Πρωταθλήματος.

«Αντιμέτωποι με κατάσταση ανωτέρας βίας»

Στην ανακοίνωση τονίζεται οτι προτεραιότητα όλων εξαιτίας της πρωτοφανούς πανδημίας είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας και επειδή ο ΕΣΑΚΕ αντιμετωπίζει μια κατάσταση «ανωτέρσς βίας», αποφασίστηκε η διακοπή της Basket League.

Τονίζεται οτι το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος και θα ζητήσει από τον υφυπουργό σε συνεργασία με τον ΕΟΚ την οριστική διακοπή με νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει στον ΕΣΑΚΕ (κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων) το δικαίωμα να προβεί στην τροποποίηση της Προκήρυξης του άνω Πρωταθλήματος.

 

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
Λευτέρης Αυγενάκης, διακοπή, Α1 Ανδρών, Basket League, ΕΣΑΚΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK