10:31 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας βρίσκεται σε επικοινωνία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ώστε να αποφασιστεί η τύχη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, το πολύ για ένα χρόνο, διαπραγματεύεται η κυβέρνηση της Ιαπωνίας με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Sankei, την Τρίτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε είναι προγραμματισμένο να έχει συνονιλίες μέσω τηλεφώνου με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ αργότερα, μέσα στην ημέρα. Η τελική απόφαση θα γίνει γνωστή σε τέσσερις εβδομάδες, καθώς όπως έχει δηλώσει ο Μπαχ, η απόλυτη αναβολη των Αγώνων δεν είναι είναι υπό εξέταση.

Ενώ η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει δικαιοδοσία για την ημερομηνία της διεξαγωγής των Αγώνων, ανώνυμος αξιωματούχος δήλωσε πως οι Αγώνες του Τόκιο «θα αναβληθούν», αναφέρι η εφημερίδα Sankei.

Χώρες και ομάδες καλούν την Ιαπωνία να αναβάλλει τους Αγώνες, ενώ ο Καναδάς αρνήθηκε να συμμετάσχει, απαιτώντας να καθυστερήσουν κατά ένα χρόνο.

«Τους προσφέρουμε όλη την συμπαράστασή μας ώστε να βοηθήσουμε σε όλες τις περιπολοκότητες που θα φέρει ο επαναπρογραμματισμός των Αγώνων. Ενώ αναγνωρίζουε την περιπλοκότητα από μία αναβολή, τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από την υγεία και την ασφάλεια των αθλητών μας και της παγκόσμιας κοινότητας» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή του Καναδά.

Σύμφωνα με την USA TODAY, περίπου τα τρία τέταρτα των 125 Αμερικανών αθλητών που συμμετείχαν σε συνάντηση αθλητών των αμερικανικών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Ομάδων, υποστήριξαν την απόφαση για αναβολή των Αγώνων του 2020.

Ο Μάικλ Ράιαν, επικεφαλής των Έκτακτων Υγειονομικών Προγραμμάτων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε πως είναι σίγουρος πως η κυβέρνηση της Ιαπωνίας και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν θα πραγματοποιήσουν τους Αγώνες το 2020 αν απειλείται η υγεία των αθλητών και του κοινού.

Η Ιαπωνία έχει επενδύσει περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια δολάρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μια αναβολή θα ζημίωνε τη χώρα και τους σπόνσορες.

Μέχρι στιγμής, στην Ιαπωνία έχουν καταγραφει 1.128 κρούσματα κορονοϊού με 42 θανάτους και 235 άτομα να έχουν αναρρώσει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
αθλητές, Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, COVID-19, κορονοϊός, Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, Ιαπωνία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK