08:25 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Διαβάστε τι λέει το επίσημο ανακοινωθέν της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων για την αναβολή της διοργάνωσης

Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ συμφώνησαν στην αναβολή των Αγώνων του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην τηλεδιάσκεψεη ανάμεσα στους δύο άνδρες, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, συμμετείχαν και ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων, Γιοσίρο Μόρι, η υπουργός των Ολυμπιακών Αγώνων, Σέικο Χασιμότο, ο κυβερνήτης του Τόκιο, Κόικε Γιουρίκο, ο επικεφαλής συντονισμού των Αγώνων, Τζον Κόουτς, ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ, Κριστόφ ντε Κέπερ και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΔΟΕ για τους Αγώνες, Κριστόφ Ντουμπί.

Οι Μπαχ και Άμπε εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πανδημία του κορονοϊού και την επίδραση που έχει στις ζωές των ανθρώπων αλλά και στην προετοιμασία των αθλητών για τους Αγώνες.

Εν συνεχεία γίνεται αναφορά στις εκθέσεις του ΠΟΥ οτι η κατάσταση επιδεινώνεται και για τον λόγο αυτό υπό τις παρούσες συνθήκες και βάσει των πληροφοριών από τον ΠΟΥ, ο πρόεδρος της ΔΟΕ κι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός συμφώνησαν οτι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 πρέπει να μετατεθούν από αυτό το έτος, όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021 για να διασφαλιστεί η υγεία των αθλητών και όλων όσων εμπλέκονται στους Αγώνες και τη διεθνή κοινότητα.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει πως η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία, ενώ το όνομα των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών θα παραμείνει το ίδιο «Τόκιο 2020».

 

Tags:
Ολυμπιακοί Αγώνες, Τόκιο 2020, αναβολή, ανακοίνωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK