10:31 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εφόσον οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνουν το καλοκαίρι του 2021, προκύπτει πρόβλημα με τη διοργάνωση του μπάσκετ που είναι προγραμματισμένη για Σεπτέμβριο.

Η αναμενόμενη, όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021 αναμένεται να προκαλέσει πολλά προβλήματα στο παγκόσμιο αθλητικό καλεντάρι και δη στο μπάσκετ.

Πλέον, η FIBA θα πρέπει όχι μόνο να αλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής των Προολυμπιακών Τουρνουά που εύλογα δεν θα διεξαχθούν τον Ιούνιο όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά και στο Ευρωμπάσκετ του 2021.

Η διοργάνωση είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 2 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021. Η FIBA καλείται να βρει λύση, αφού δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουν οι κορυφαίοι διεθνείς Ευρωπαίοι παίκτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι αγωνίζονται είτε στη Euroleague είτε στο ΝΒΑ, τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες όσο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 

Στην ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφορικά με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων επισημαίνεται πως «δεν θα γίνουν αργότερα από το καλοκαίρι του 2021». 

Το θετικό είναι πως η FIBA έχει κενό στο καλεντάρι της το έτος 2022, καθώς το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί το 2023 σε Ινδονησία, Φιλιππίνες και Ιαπωνία.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, λοιπόν όλα δείχνουν πως το Eurobasket θα μετατεθεί για το 2022. 

Tags:
Ολυμπιακοί Αγώνες, αναβολή, Ευρωμπάσκετ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK