14:55 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Έλληνας «αθάνατος» Σπύρος Καπράλος σε δηλώσεις του χαρακτήρισε σωστή την απόφαση της ΔΟΕ για την αναβολή των Αγώνων του Τόκιο το καλοκαίρι.

Ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ, ξεκαθάρισε σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφορικά με την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ότι «ήταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά προέχει η ασφάλεια της υγείας των αθλητών και της Ολυμπιακής οικογένειας».

Επίσης, τόνισε ότι  η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία, όπου ήδη έχει παραδοθεί, ενώ πρόσθεσε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον μετά από αυτή την κρίση. 

Στο αρχικό του σχόλιο ο κ. Καπράλος σημείωσε πως η απόφαση ήταν επιβεβλημένη λόγω των συνθηκών, καθώς προέχει η υγεία των αθλητών και όλων των εμπλεκόμενων στους Αγώνες. Πάντως χαρακτήρισε δυσάρεστη την απόφαση, καθώς υπάρχουν πολλά θέμαατα (αγωνιστικά, οικονομικά) που πρέπει να διευθετηθούν και γι' αυτό πρέπει να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις.

Παράλληλα είπε οτι η ελληνική κυβέρνηση έχει φερθεί πολύ υπεύθυνα με τα μέτρα που πήρε και πρέπει και οι πολίτες να πειθαρχήσουν για να μην γίνει η χώρα σαν την Ισπανία και την Ιταλία.

Χαρακτήρισε δύσκολη την απόφαση, λέγοντας πως κανείς δεν ήθελε να μη γίνουν οι Αγώνες, όμως τα γεγονότα εξελίχτηκαν απρόβλεπτα που πια έπρεπε να παρθεί μια απόφαση.

Αναφορικά με τις συνέπειες που θα έχει στην οικονομία η απόφαση αυτή, εξήγησε πως είναι η πρωτόγνωρη η κατάσταση και πολλοί έχουν θιγεί, τονίζοντας πως δεν μπορεί να προβλεφθεί το που θα οδηγήσει, πότε θα σταματήσει και πόσο θα έχει πληγεί η οικονομία.

«Ασφαλώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι έξω από αυτά. Κανένας δεν μπορεί να κάνει καμία πρόβλεψη», σχολίασε.

 

 

Tags:
Ολυμπιακοί Αγώνες, Τόκιο 2020, ΔΟΕ, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Σπύρος Καπράλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK