08:25 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι κάτοικοι της πληγείσας περιοχής της Ιαπωνίας απογοητεύτηκαν από την ακύρωση της Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας, αν και η αιτία τους βρήκε σύμφωνους

Σήμερα, Πέμπτη 26/03 επρόκειτο να ξεκινήσει στη Φουκουσίμα η λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο που τελικά ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Φουκουσίμα ήταν το επίκεντρο του σεισμού και του ατυχήματος που έγινε στο πυρηνικό εργοστάσιο το 2011 και επελέγη ως αφετηρία της λαμπαδηδρομίας για να γίνει ένα σύμβολο επανεκκίνησης.

Όμως, ήταν τελικά μια μέρα όπως όλες οι άλλες για την περιφέρεια της βόρειας Ιαπωνίας, με τους κατοίκους να μην μπορούν να κρύψουν τη στενοχώρια τους.

«Είναι λίγο ατυχία, γιατί περίμενα πώς και πώς τη λαμπαδηδρομία», είπε ο 31χρονος Μάι Σακάτα στο Reuters, καθώς η λαμπαδηδρομία θα περνούσε κοντά στο σπίτι του. «Όμως, με τον κορονοϊό νομίζω πως η αναβολή ήταν σωστή κίνηση για να νιώσουν οι άνθρωποι ασφαλείς», πρόσθεσε.

Η 16χρονη μαθήτρια Γιού Κουρασίγκε σημείωσε πως η αναβολή ήταν αναπόφευκτη λόγω της πανδημίας. «Πιστεύω πως η λαμπαδηδρομία είναι πολύ σημαντική για την Ιαπωνία, όμως αυτή τη φορά η ακύρωση ήταν επιβεβλημένη. Το πιο σημαντικό από όλα είναι η ασφάλεια μας».

Στη Φουκουσίμα υπήρξαν μόλις δύο κρούσματα κορονοϊού, λιγότερα από πολλές άλλες περιοχές της Ιαπωνίας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε είχε συνδέσει τη λαμπαδηδρομία με τη μάχη κατά της πανδημίας, λέγοντας πως οι Αγώνες θα ήταν ένα σύμβολο για τη νίκη της ανθρωπότητας κατά του κορονοϊού.

Πριν από τη διακοπή, η Ολυμπιακή Φλόγα πρόλαβε να πάει σε έξι περιοχές της Φουκουσίμα, παρά τις ανησυχίες λόγω κορονοϊού.

Όσο για το ενδεχόμενο η λαμπαδηδρομία να γίνει του χρόνου, κρατά την ελπίδα ζωντανή σε κάποιους. «Είναι καλύτερο να γίνει όταν όλοι θα μπορούν να περάσουν καλά», είπε η Κούμικο Σάιτο, κάτοικος της περιοχής.

 

Tags:
αναβολή, Ολυμπιακοί Αγώνες, Τόκιο 2020, Ολυμπιακή Φλόγα, Φουκουσίμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK