20:45 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τοσίρο Μούτο δεν είναι σίγουρος οτι ακόμα και του χρόνου το καλοκαίρι θα είναι ασφαλές να διεξαχθούν κανονικά οι αναβληθέντες Ολυμπιακοί Αγώνες.

Την ώρα που ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έβαλε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του κορονοϊού, ο CEO του «Τόκιο 2020» Τοσίρο Μούτο, εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσον η χώρα θα είναι έτοιμη το καλοκαίρι του 2021 να διοργανώσει τους Αγώνες.

«Δεν νομίζω πως μπορεί κανείς με σιγουριά το πόσο θα μπορεί να είναι υπό έλεγχο η κατάσταση τον Ιούλιο του 2021. Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε σε θέση να σας δώσουμε μια ξεκάθαρη απάντηση», είπε σε συνέντευξη Τύπου προς τους δημοσιογράφους.

Ο Άμπε κατηγορείται από την αντιπολίτευση οτι καθυστέρησε να πάρει μέτρα για τον κορονοϊό επειδή ήθελε να διεξαχθούν φέτος κανονικά οι Αγώνες.

«Πήραμε την απόφαση να μεταθέσουμε για ένα χρόνο τους Αγώνες, επομένως αυτό σημαίνει πως πρέπει να δουλέψουμε γι' αυτούς πιο σκληρά. Ειλικρινά, ελπίζουμε του χρόνου η ανθρωπότητα να έχει ξεπεράσει την κρίση», πρόσθεσε ο Μούτο.

Πάντως, σε ερώτηση αν έχει προβλεφθεί plan b για το 2021 είπε οτι «από το να σκεφτόμαστε εναλλακτικά πλάνα, πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας. Όλος ο κόσμος πρέπει να βάλει όση σοφία και τεχνολογία μπορεί και να δουλέψει σκληρά ώστε να ανακαλυφθούν τα εμβόλια και η θεραπεία».

 

Tags:
αναβολή, Τόκιο 2020, Ολυμπιακοί Αγώνες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK