21:41 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τόμας Μπαχ σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στο πώς έφτασαν στην αναβολή των φετινών Αγώνων του Τόκιο και αποκάλυψε το γιατί δεν μπορούσαν να ακυρωθούν

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021 στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» o Τόμας Μπαχ αποκάλυψε στο πώς έφτασαν στην απόφαση για την οριστική αναβολή της διοργάνωσης αλλά και για ποιους λόγους δεν μπορούσαν οι Αγώνες να ακυρωθούν.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ σημείωσε πως στις 21/03 ενημερώθηκαν πως ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε Νότια Αμερική και Αφρική και την επομένη συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση. Ανέφερε οτι αρχικά ανησυχούσαν για το πόσο ασφαλής θα είναι η Ιαπωνία, όμως μετά για το αν θα μπορούσαν οι αθλητές να ταξιδέψουν και να είναι ασφαλείς εκεί.

Ο Μπαχ τόνισε πως ήθελαν να ανακοινώσουν άμεσα την αναβολή, στις 22 Μαρτίου, όμως η Ιαπωνία δεν μπορούσε και η συμφωνία επιτεύχθηκε τελικά στις 24/03. «Μας πήρε μόνο τρεις ημέρες για να συμφωνήσουμε για την αναβολή και άλλες έξι ημέρες για να ανακοινώσουμε τις νέες ημερομηνίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ακύρωσης, ο Μπαχ εξήγησε πως έτσι θα καταστρεφόταν το όνειρο 11.000 αθλητών συν των Ιαπώνων που περίμεναν τους Αγώνες.

Σχετικά με το κόστος της αναβολής, συμφωνήθηκε τόσο η Ιαπωνία όσο και η ΔΟΕ να επιμεριστούν τα έξοδα που τους αναλογούν, συμπληρώνοντας πως για τη ΔΟΕ αυτό σημαίνει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Σε εκείνο το σημείο αποκάλυψε οτι «θέλω να είμαι σαφής: η ασφάλεια της ΔΟΕ θα κάλυπτε την αναβολή, είπε. Δεν καλύπτει όμως την ακύρωση».

Για την ανησυχία που εξέφρασε ο CEO των Αγώνων του Τόκιο 2020, Τοσίρο Μούτο, πως ίσως ούτε το 2021 δεν θα είναι σίγουρη η διεξαγωγή των Αγώνων, είπε οτι συμμερίζεται την ανησυχία και καταλαβαίνει τι γίνεται, έχοντας και τη δική του εμπειρία από το μποϊκοτάζ στους Ολυμπιακούς της Μόσχας το 1980.

«Η μόνη απόφαση που θα μπορούσαμε να λάβουμε νωρίτερα θα ήταν η ακύρωση και κανένας από τους εκπροσώπους αθλητών από όλο τον κόσμο που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη, δεν το ήθελε», κατέληξε.

Tags:
αναβολή, Τόκιο 2020, Ολυμπιακοί Αγώνες, ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK