16:45 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το ποσό αυτό προβλέπεται να μοιραστεί σε περίπου 800 παίκτες και παίκτριες που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της διακοπής της αγωνιστικής δράσης εξαιτίας της πανδημίας

Μες στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί από το ATP και τη WTA η διάθεση ενός κονδυλίου ύψους έξι εκατ. δολαρίων σε περίπου 800 αθλητές και αθλήτριες που λόγω της πανδημίας δεν έχουν έσοδα από τη στιγμή που δεν διεξάγονται αγώνες.

Εφόσον η μοιρασιά γίνει ισόποσα, σημαίνει ότι κάθε αθλητής και αθλήτρια θα λάβει 7500 δολάρια, ενώ φυσικά αναμένεται να υπάρξουν και άλλα έσοδα προερχόμενα από δωρεές των υψηλότερα αμειβόμενων παικτών και από δημοπρασίες.

Οι αγώνες τένις διακόπηκαν λόγω κορονοϊού στα μέσα Μαρτίου και μέχρι στιγμής περισσότερα από 30 τουρνουά έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί, με τη σεζόν να είναι σε αναστολή ως τις 13 Ιουλίου.

««Οπωσδήποτε είναι κάτι πολύ πρωτόγνωρο. Στους πιο πολλούς τενίστες το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους είναι βασικά 100% από χρηματικά έπαθλα. Δεν έχουν όλοι διαφημιστικά συμβόλαια που τους δίνουν εγγυημένα χρήματα, οπότε προφανώς είναι πολύ δύσκολο που δεν γίνονται αγώνες», σημείωσε ο Αμερικανός Μίτσελ Κρούγκερ, Νο.195 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Με εξαίρεση τους τραυματισμούς, που μπορεί να μείνεις εκτός για ένα, δύο ή τρεις μήνες –εξαρτάται από τη σοβαρότητα–, είναι μια ιδιάζουσα κατάσταση για όλους μας», κατέληξε.

Tags:
χρήματα, λεφτά, WTA, ATP, οικονομική ενίσχυση, τένις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK