18:56 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Τοσίρο Μούτο, δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του Τόμας Μπαχ για την έξτρα οικονομική επιβάρυνση της ΔΟΕ λόγω της αναβολής.

Άγνοια για το πώς σκοπεύει η ΔΟΕ να ξοδέψει τα 800 εκατ. δολάρια που θα πληρώσει επιπλέον για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2021, εξέφρασε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του «Τόκιο 2020», Τοσίρο Μούτο.

«Εμείς στην οργανωτική επιτροπή δεν έχουμε ιδέα για το πώς θα ξοδευτούν αυτά τα λεφτά. Όσον αφορά στη διακοπή... Καταλαβαίνω κι εγώ ότι η ΔΟΕ έχει δηλώσει πως είναι πολύ νωρίς για να πει κάτι».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, είπε ότι από τα 800 εκατ. δολάρια, τα 650 θα πάνε για την οργάνωση των Αγώνων και τα 150 στις ομοσπονδίες και τις ολυμπιακές επιτροπές.

«Γιατί είναι 650 εκατομμύρια; Φοβάμαι πως γι' αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τη ΔΟΕ» είπε ο Μούτο, χωρίς να διευκρινίσει για το ποιο θα είναι το κόστος της αναβολής για την ιαπωνική κυβέρνηση και την οργανωτική επιτροπή.

«Ένα πολύ μεγάλο ερώτημα είναι το αν πραγματικά μπορούμε να διοργανώσουμε τους Αγώνες και τους Παραολυμπιακούς με τον ίδιο τρόπο που διεξάγονται πάντα...» πρόσθεσε ο Μούτο.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας, η λαμπαδηδρομία δεν θα διαρκέσει 121 μέρες, όπως ήταν το αρχικό πλάνο, αλλά λιγότερο λόγω κόστους.

«Ο Τόμας Μπαχ είπε χθες πως πρέπει όλοι μας να αναθεωρήσουμε το τι είναι σημαντικό και τι όχι για τους Αγώνες. Ποια είναι λοιπόν τα απαραίτητα;» αναρωτήθηκε ο Ιάπωνας παράγοντας.

Tags:
αναβολή, Τόκιο 2020, Ολυμπιακοί Αγώνες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK