17:08 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (ITF) αρχίζει να βοηθάει οικονομικά τους παίκτες που είναι χαμηλά στην κατάταξη και δεν έχουν πόρους λόγω της αγωνιστικής αποχής.

Το lockdown στο τένις έχει δημιουργήσει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στους επαγγελματίες τενίστες που λόγω της διακοπής των αγώνων δεν έχουν άλλο εισόδημα, κυρίως δηλαδή οι παίκτες που είναι χαμηλά στο παγκόσμιο ranking.

Για τον λόγο αυτόν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία (ITF) κινητοποιήθηκε και ανακοίνωσε οτι θα μεγαλώσει την περίμετρο της ενίσχυσης και σκοπεύει να προσφέρει οικονομική βοήθεια και σε 400 ακόμα παίκτες και παίκτριες.

Η ομοσπονδία σε συνεργασία με την ATP, τη WTA και τα τέσσερα μεγάλα Γκραν Σλαμ έχει δημιουργήσει ένα ταμείο με σκοπό τη συγκέντρωση 6.000.000 δολαρίων για τους παίκτες και τις παίκτριες που βρίσκονται από το Νο101 έως το Νο500 της παγκόσμιας κατάταξης των μονών, αλλά και εκείνους και εκείνες που βρίσκονται από το Νο51 έως το Νο175 στα διπλά.

Πάντως, η ITF δήλωσε πρόθυμη να ενισχύσει και τους παίκτες που είναι ακόμα χαμηλότερα στο ranking, από το 501 έως το 700.

Ήδη, σύντομα, πολλοί παίκτες και παίκτριες θα ενημερωθούν για το πόσα χρήματα θα πάρουν και τον τρόπο που θα γίνει αυτό.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των παικτών αυτών 4.325 δολάρια κατά την πρώτη φάση των πληρωμών, ενώ θα υπάρξει και δεύτερη φάση.

Tags:
παίκτες, λεφτά, WTA, ATP, τένις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK