07:19 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1652)
0 0 0
Βρείτε μας

Στοίχημα ενός εκατομμυρίου δολαρίων πως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου θα διεξαχθεί το 2021 είναι έτοιμος να δεχτεί ο επικεφαλής της UEFA.

Έτοιμος να βάλει στοίχημα ενός εκατομμυρίου δολαρίων πως το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Euro) θα πραγματοποιηθεί το 2021, όπως επαναπρογραμματίστηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε ο επικεφαλής της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian.

«Ναι, θα το έβαζα (στοίχημα)... Δεν ξέρω γιατί δεν θα γινόταν. Δεν νομίζω πως αυτός ο ιός θα διαρκέσει για πάντα. Πιστεύω πως θα αλλάξει συντομότερα απ' ό,τι όλοι νομίζουν» δήλωσε ο Τσέφεριν όταν ρωτήθηκε για ένα πιθανό στοίχημα.

Ο Τσέφεριν δήλωσε επίσης πως είναι προσωπικά σίγουρος ότι η παρουσία των θεατών θα επιτραπεί πολύ σύντομα.

«Δεν μου αρέσει αυτή η άποψη πως πρέπει να περιμένουμε για ένα δεύτερο και τρίτο κύμα (κορονοϊού) ή ακόμα και πέμπτου κύματος. Οι άνθρωποι ξέρετε, πεθαίνουν κάθε μέρα αλλά πρέπει να ανησυχούμε σήμερα; Δεν νομίζω. Είμαστε έτοιμοι και θα ακολουθήσουμε τις προτάσεις των αρχών, αλλά είμαι απόλυτα σίγουρος, προσωπικά, πως το παλιό καλό ποδόσφαιρο με φιλάθλους θα επιστρέψει πολύ σύντομα» εξήγησε.

Ο επικεφαλής της UEFA εξέφρασε το παράπονο για μια διαταραχή ύπνου που αντιμετωπίζει εν μέσω της πανδημίας και την επίδρασή της στον κόσμο και στο ποδόσφαιρο, σημειώνοντας πως «υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει». Λόγω του μεγάλου μεγέθους πληροφοριών και της συνειδητοποίησης πως «δεκάδες εκατομμύρια δολαρίων» θα χαθούν εξαιτίας των περιορισμών, «είναι δύσκολο να κοιμηθείς τα βράδια» εξήγησε.

Η UEFA αποφάσισε τον Μάρτιο τη διεξαγωγή του τουρνουά το 2021 αντί για το 2020 που ήταν προγραμματισμένο, εξαιτίας της πανδημίας. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι το πρώτο που θα διεξαχθεί σε 12 στάδια σε 12 χώρες.

Υπενθυμίζεται πως η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε και στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο που επρόκειτο να διεξαχθούν φέτος το καλοκαίρι, την αναβολή του πρωταθλήματος NBA, του ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου καθώς και άλλων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (1652)
Tags:
COVID-19, Euro, πανδημία, κορονοϊός, ποδόσφαιρο, Αλεξάντερ Τσέφεριν, UEFA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK