03:39 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (549)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, υποστήριξε ότι οι Αγώνες του Τόκιο αν δεν γίνουν το 2021, θα πρέπει να ακυρωθούν.

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα αν θα είναι δυνατό να διεξαχθούν το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Ιαπωνίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ο ισχυρός άνδρας της ΔΟΕ εξέφρασε την άποψή του για τη μεγάλη διοργάνωση.

«Ειλικρινά το κατανοώ, γιατί δεν μπορείς να απασχολείς για πάντα 3.000 ή 5.000 άτομα σε μια Οργανωτική Επιτροπή. Δεν μπορείς να αλλάζεις κάθε χρόνο ολόκληρο το αθλητικό πρόγραμμα όλων των μεγάλων ομοσπονδιών. Δεν μπορείς να έχεις τους αθλητές σε αβεβαιότητα» δήλωσε ο Μπαχ στο BBC. 

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισαν να μεταθέσουν τους Αγώνες του Τόκιο για το 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και θα πρέπει να εφαρμοστούν αρκετά μέτρα για να είναι όλοι ασφαλείς το επόμενο καλοκαίρι στην ασιατική χώρα.

«Όλα αυτά τα διαφορετικά σενάρια είναι υπό εξέταση και γι' αυτό λέω ότι είναι ένα τεράστιο καθήκον, επειδή υπάρχουν τόσο πολλές διαφορετικές επιλογές που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν τώρα. Όταν έχουμε μια σαφή άποψη για το πώς θα φαίνεται ο κόσμος στις 23 Ιουλίου 2021, τότε θα λάβουμε τις κατάλληλες αποφάσεις» είπε.

Ο πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Τοσίρο Μούτο, δεν άφησε ασχολίαστες τις δηλώσεις του Τόμας Μπαχ για την έξτρα οικονομική επιβάρυνση της ΔΟΕ λόγω της αναβολής.

Θέμα:
Όλες οι εξελίξεις για τον κορονοϊό (549)
Tags:
Τόμας Μπαχ, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, Τόκιο 2020, Τόκιο, Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, Ολυμπιακοί Αγώνες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK