18:45 03 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ΕΣΑΚΕ απένειμε τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή της Basket League στους «πράσινους», καθώς το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά λόγω της πανδημίας.

Στο έκτακτο Δ.Σ. του Ελληνικού Συνδέσμου Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών (ΕΣΑΚΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του κλειστού του ΟΑΚΑ πάρθηκαν οι αποφάσεις για την κατάταξη των ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα της Basket League που, ως γνωστόν, έχει διακοπεί λόγω της πανδημίας.

Το πρωτάθλημα έβαλε οριστικά τους τίτλους τέλους, αφού η πρόταση της ΑΕΚ για διεξαγωγή Final 8 ώστε να αναδειχτεί ο πρωταθλητής, δεν έτυχε ανταπόκρισης.

Έτσι, το Δ.Σ. επικύρωσε οριστικά τη φετινή βαθμολογία, βάσει της οποίας ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής.

Η άλλη σημαντική απόφαση που πάρθηκε ήταν να μην υποβιβαστούν ΠΑΟΚ και Άρης, οι δύο τελευταίες βαθμολογικά ομάδες, αν κι είναι άγνωστο το πώς θα γίνει του χρόνου το πρωτάθλημα.

Αναφορικά με την επόμενη σεζόν, οι ομάδες συζητούν να υπάρχει εγγυητική ύψους 200.000 ευρώ από κάθε ομάδα, ώστε να υπάρχει κάλυψη σε περίπτωση οποιασδήποτε δυσκολίας ρευστότητας για τους μισθούς των αθλητών.

Επίσης, έπεσε στο τραπέζι και το ζήτημα της χωρητικότητας των γηπέδων που θα πρέπει να είναι minimum 1.200 θέσεις, όπως και να μπει ένα ελάχιστο ποσό για μπάτζετ το οποίο δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί πόσο ψηλά θα φτάσει.

ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK