05:30 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Περιοδικό παρομοίασε το σήμα των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο με τον κορονοϊό και η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης εξοργίστηκε.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ήταν προγραμματισμένοι για το καλοκαίρι του 2020, αλλά αναβλήθηκαν για το 2021 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων εξοργίστηκε από εικονογράφηση σε περιοδικό της Ένωσης Ανταποκριτών της Ιαπωνίας (FCCJ), που παρομοίαζε το σήμα της διοργάνωσης με τον κορονοϊό.

Εξώφυλλο του περιοδικού «Shimbun», που παρομοιάζει το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο με τον κορονοϊό
© Φωτογραφία : YouTube / ANNnewsCH
Εξώφυλλο του περιοδικού «Shimbun», που παρομοιάζει το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο με τον κορονοϊό

Ο Χαλντόν Αζάρι, πρόεδρος της FCCJ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι ο οργανισμός είχε αποφασίσει να αφαιρέσει το έργο από τον ιστότοπό του, αφού νόμιμοι εκπρόσωποι ενημέρωσαν τη διοίκησή του για την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. 

«Το πιο σημαντικό είναι πως είμαστε όλοι σε αυτήν την κρίση κορονοϊού και σαφώς το τεύχος προσβάλλει μερικούς ανθρώπους στη χώρα υποδοχής μας, στην Ιαπωνία» δήλωσε ο Αζάρι και εξέφρασε την «ειλικρινή λύπη» του για το ζήτημα.

Η απόφαση για αφαίρεση της εν λόγω εικόνας ικανοποίησε τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων, συμπεριλαμβανομένου του Τοσίρο Μούτο, διευθύνοντος συμβούλου των Αγώνων του Τόκιο, αφού ο ίδιος είπε στο AFP το εξής:

«Πιστεύουμε ότι η απάντησή τους ήταν κατάλληλη και αυτό ελπίζαμε ως αποτέλεσμα».
Tags:
κορονοϊός, λογότυπο, Τόκιο 2020, Τόκιο, Ιαπωνία, Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, Ολυμπιακοί Αγώνες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK