17:42 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

O ανώτερος αξιωματούχος των Ολυμπιακών Αγώνων, Τζον Κόατες, αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που θα υπάρξουν την επόμενη χρονιά στο Τόκιο λόγω του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής και επικεφαλής της επιθεώρησης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τους Αγώνες του Τόκιο, Τζον Κόατες, σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στη διοργάνωση που θα γίνει, αν όλα πάνε καλά, το καλοκαίρι του 2021.

«Έχουμε πραγματικά προβλήματα επειδή έχουμε αθλητές που θα προέρχονται από 206 διαφορετικά έθνη. Χθες, υπήρξαν 10.000 νέα κρούσματα στη Βραζιλία. Πολύ λίγες χώρες είναι τόσο προχωρημένες να αντιμετωπίσουν την κατάσταση όσο η Αυστραλία. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, λέει ότι οι Αγώνες μπορούν να γίνουν μόνο το 2021. Δεν μπορούμε να τους αναβάλουμε ξανά και πρέπει να υποθέσουμε, να έχουμε ως επιλογή, ότι δεν θα υπάρξει εμβόλιο ή, εάν υπάρχει εμβόλιο, δεν θα είναι αρκετό για κοινή χρήση σε όλο τον κόσμο» είπε.

Ο Κόατες συνέχισε λέγοντας πως οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων θα πρέπει να αρχίσουν να προγραμματίζουν τον Οκτώβριο τα σχέδια για τους «πολύ διαφορετικούς» Ολυμπιακούς Αγώνες και ειδικά σε περίπτωση που ο κορονοϊός παραμένει.

«Μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι περιορίζεται αλλά δεν εξαλείφεται, τότε θα αρχίσουμε να δουλεύουμε, και προετοιμάζουμε τώρα τα διαφορετικά σενάρια με τα οποία θα μπορούσε να συμβούν στους Αγώνες. Καραντίνα στο Ολυμπιακό Χωριό; Όλοι οι αθλητές όταν φτάνουν εκεί να πηγαίνουν σε καραντίνα; Περιορίζουμε την ύπαρξη θεατών στους χώρους; Διαχωρίζουμε τους αθλητές από τη μικτή ζώνη όπου βρίσκονται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Θα έχουμε μια ολόκληρη σειρά σεναρίων που θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε φέτος, με βάση το ότι οι Αγώνες θα  γίνουν τον επόμενο χρόνο. Αλλά θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικοί Αγώνες από αυτούς που έχουμε συνηθίσει».

Αν μη τι άλλο τα προβλήματα και οι απορίες που έθεσε ο αξιωματούχος είναι αρκετά.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
αθλητές, αθλητής, κρούσματα, κρούσμα, κορονοϊός, Τόκιο 2020, Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, Παραολυμπιακοί Αγώνες, Ολυμπιακοί Αγώνες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK