04:22 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Σβετλάνα Ζούροβα δήλωσε οτι σε περίπτωση που ακυρωθούν οριστικά του χρόνου οι Ολυμπιακοί του Τόκιο λόγω πανδημίας, ο ρόλος της Επιτροπής είναι άχρηστος.

Η Ρωσίδα Ολυμπιονίκης στην παγοδρομία ταχύτητας (speed skating) και βουλευτής Σβετλάνα Ζούροβα δήλωσε πως η αθλητική κοινότητα δεν θα έχει πια ανάγκη τη ΔΟΕ, αν το 2021 δεν διεξαχθούν και πάλι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο.

Η Ολυμπονίκης του 2006 στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες σχολίασε το πόσο έχει επηρεάσει τον αθλητισμό η πανδημία, υπογραμμίζοντας πως η Ολυμπιακή Επιτροπή πρέπει να πάρει μέτρα για την ασφάλεια των Αγώνων στο Τόκιο, αλλιώς θα δείξει πως είναι ανεπαρκής και άχρηστη.

​«Αν τελικά ακυρωθούν το 2021 οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, δεν θα χρειαζόμαστε πια τη ΔΟΕ σαν οργανισμό. Τα μόνα πράγματα που κάνει είναι η φιλοξενία των Αγώνων και η συνεργασία με τους διοργανωτές. Ο κύριος στόχος τους είναι το να κάνουν δημοφιλές το Ολυμπιακό κίνημα. Τι θα κάνουν δημοφιλές, αν δεν γίνονται Αγώνες;» αναρωτήθηκε η Ζούροβα.

Παράλληλα, έκανε σύγκριση με την 11η Σεπτεμβρίου και το πώς το αντιμετώπισαν οι Αμερικανοί σε σχέση με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στο Σολτ Λέικ Σίτι το 2002.

«Όλοι θυμόμαστε την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 με τους Δίδυμους Πύργους και ότι έπειτα από έξι μήνες οι ΗΠΑ διοργάνωσαν τους Αγώνες έχοντας λίγο χρόνο, αλλά προσαρμόστηκαν στα νέα και πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας» σχολίασε.

Καταλήγοντας, η Ζούροβα είπε πως «αντιλαμβανόμαστε πως θα υπάρξουν επιπλέον τεστ κι έλεγχοι λόγω της πανδημίας για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια αθλητών και φιλάθλων. Η ΔΟΕ έχει έναν χρόνο μπροστά της για να δουλέψει στα μέτρα ασφαλείας».

Tags:
διεξαγωγή, αναβολή, κορονοϊός, Τόκιο 2020
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK