04:38 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στο διαδικτυακό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στον τομέα της αθλητικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο της τρίτης μέρας του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που φέτος λόγω της πανδημίας γίνεται διαδικτυακά από το Ζάππειο, μίλησε και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στις επιπτώσεις του κορονοϊού στον Αθλητισμό και στάθηκε στο «μεγάλο στοίχημα», όπως είπε που είναι η επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες.

Αρχικά, ο υφυπουργός σχολίασε πως δεν φανταζόταν ποτέ πως θα αναβάλλονταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες ή το ότι ο ίδιος θα έκλεινε αντί να ανοίγει αθλητικές εγκαταστάσεις, σημειώνοντας παράλληλα ότι πλέον έχει εξασφαλιστεί η ασφάλεια, καθώς όλοι έχουν σεβαστεί τα πρωτόκολλα και τους κανόνες.

Επίσης, υπογράμμισε ότι όλοι οι φορείς βοήθησαν στο να γίνει η Ελλάδα πρότυπο σε όλη την Ευρώπη για το πώς αντιμετώπισε την πανδημία.

Σχετικά με την παρουσία φιλάθλων στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τόνισε πως πρόκειται για »μεγάλο στοίχημα» και είναι επιδίωξη τους να επιτευχθεί, αν όχι φέτος, από την επόμενη σεζόν.

Ο υφυπουργός έκανε ειδική αναφορά σε όσους κατά τη διάρκεια της καραντίνας ανακάλυψαν τον αθλητισμό, κάνοντας λόγο για μία «αθλητική κουλτούρα που βιαίως αναπτύχθηκε στην περίοδο της καραντίνας».

Αναφορικά με την οικονομική στήριξη του αθλητισμού υπογράμμισε ότι εκτός από την τακτική επιχορήγηση ύψους 17 εκατ.ευρώ, θα δοθεί κι ένα ξεχωριστό πακέτο στήριξης στα ερασιτεχνικά σωματεία.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «έμμεση στήριξη του αθλητισμού» κατά την πανδημία υποστηρίζοντας ότι συμπεριλήφθηκε στο «δίχτυ προστασίας» της κυβέρνησης για μια σειρά από κλάδους που επλήγησαν.

Μιλώντας για τον στόχο της κυβέρνησης και του υπουργείου, υπογράμμισε με νόημα πως «η κριτική είναι καλοδεχούμενη αλλά δεν θα αλλάξουμε τον προσανατολισμό μας», σημειώνοντας την ανάγκη για «νοικοκύρεμα και διαφάνεια».

Τέλος, αναφερόμενος στα θετικά που προέκυψαν από την πανδημία, δήλωσε: «Μαζί με το Χαμόγελο του Παιδιού έχουμε πραγματοποιήσει πολλές αιμοδοσίες με πολύ μεγάλη συμμετοχή».

Tags:
υφυπουργός Αθλητισμού, Αθλητισμός, Ζάππειο, Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, Λευτέρης Αυγενάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK