12:45 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ομοσπονδία αποφάσισε την τελευταία στιγμή να αποσύρει την υποψηφιότητα της για τη φιλοξενία του τελικού της νεοσύστατης διοργάνωσης για το 2022 ή 2023.

Σε μια κίνηση που προκάλεσε πολλές απορίες, η ΕΠΟ αποφάσισε να μην διεκδικήσει τελικά τη φιλοξενία του τελικού της νεοσύστατης, τρίτης τη τάξει, ευρωπαϊκής διοργάνωσης της UEFA, Conference League, για το 2022 ή το 2023, παρότι η Ελλάδα ήταν πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την ανάληψή του, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Οι έτερες υποψηφιότητες των Σκοπίων και του Σεντ Ετιέν στη Γαλλία αποσύρθηκαν και είχαν απομείνει μόνο τα Τίρανα (Π.Ο. Αλβανίας) ως αντίπαλος του Ηρακλείου, καθώς η ΕΠΟ στις 20 Φεβρουαρίου είχε καταθέσει φάκελο υποψηφιότητας για το Παγκρήτιο.

Όμως, παρότι η υποψηφιότητα έμοιαζε σχεδόν σίγουρη, η ΕΠΟ αποφάσισε να αποσυρθεί και ενώ πριν από λίγες μέρες κατατέθηκαν από την ελληνική ομάδα εργασίας, στην οποία συμμετέχει η ΕΠΟ, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και φορείς της πόλης της Κρήτης, τα τελευταία επιπρόσθετα στοιχεία που ζήτησε η αρμόδια Επιτροπή της UEFA.

Χαρακτηριστικό είναι ότι λίγες ημέρες αργότερα, την Παρασκευή 19/06, ο Αντόνιο Τζιατσίνο (Senior club competitions manager) και επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης για τις υποψηφιότητες, έστειλε γραπτώς συγχαρητήρια στην ΕΠΟ για τον πλήρη ελληνικό φάκελο.

Η απόφαση ανάθεσης της διοργάνωσης των δύο τελικών από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα ανακοινωθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2020.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ξαφνική πρόθεση των συμβούλων στην ΕΠΟ, για απόσυρση της υποψηφιότητας του Ηρακλείου, έχει να κάνει με την εντοπιότητα του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και είναι μέρος της κόντρας των δύο πλευρών όσον αφορά στην πολιτική του υφυπουργείου για το ποδόσφαιρο.

Tags:
Europa Conference League, τελικός, υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ΕΠΟ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK