17:05 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσίασε το νέο νομοσχέδιο που αφορά μια σειρά θεμάτων, όπως οι αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών.

Διά στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, έγινε γνωστό πως στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας (30/06) έγινε παρουσίαση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, το νέο νομοσχέδιο είναι άλλη μία απόδειξη πως η κυβέρνηση κάνει μεταρρυθμιστικό έργο.

Το νομοσχέδιο, το οποίο παρουσιάστηκε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έχει τίτλο «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και άλλες διατάξεις».

Το νέο σχέδιο νόμου ρυθμίζει θέματα που αφορούν στις αρχαιρεσίες αθλητικών φορέων και ζητήματα σχετικά με τον αθλητισμό των ΑμεΑ, που αφορούν την δικαιότερη και σύμφωνη με τις αρχές του αθλητισμού εκπροσώπηση στη διοίκηση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής των επιμέρους φορέων της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ), της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι (Ο.Σ.Ε.Κ.Κ.) και των Παραολυμπιονικών.

Επιπλέον, αναγνωρίζεται ο καθοριστικός ρόλος των αθλητών συνοδών ΑμεΑ, οι οποίοι συμμετέχουν σε αγώνες αθλητών με αναπηρίες. Επιπλέον: Δημιουργείται Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, σε εφαρμογή της Σύμβασης Μακόλιν. Εισάγονται τροποποιήσεις στο καταστατικό της ΕΟΕ, σύμφωνα με τα αιτήματα της ίδιας, μετά την πρώτη περίοδο λειτουργίας της ως ΝΠΙΔ.

Tags:
υπουργικό συμβούλιο, υφυπουργός Αθλητισμού, αθλητικό νομοσχέδιο, Λευτέρης Αυγενάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK