20:50 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αγανακτισμένη από τη συμπεριφορά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας προς τη χώρα της, η κορυφαία άλτρια ύψους σκέφτεται να αγωνίζεται με άλλο εθνόσημο.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος, Μαρία Λασίτσκενε, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αλλάξει υπηκοότητα ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί σε διεθνείς αγώνες.

Η Λασίτσκενε, η μοναδική γυναίκα στο άθλημα που έχει τρία σερί χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τόνισε ότι δεν βλέπει πως η Ρωσία θα βγει από το αδιέξοδο στη διαμάχη της με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου που απειλεί τη χώρα με αποκλεισμό λόγω ενός απλήρωτου προστίμου ύψους 5 εκατ. δολαρίων.

«Κουράστηκα από όλη αυτή την κατάσταση που σέρνεται εδώ και πέντε χρόνια τώρα. Κουράστηκα από την ατιμωρησία και την αδράνεια των Ρώσων υπευθύνων που δεν μπορούν να προστατεύσουν τους καθαρούς αθλητές» είπε η 27χρονη αθλήτρια.

Πέρυσι η Παγκόσμια Ομοσπονδία «πάγωσε» τη διαδικασία χορήγησης «ουδέτερου» στάτους στους Ρώσους αθλητές εν μέσω ενός σκανδάλου ντόπινγκ στο οποίο εμπλεκόταν ο αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής στο ύψος, Ντανίλ Λισένκο.

Η ρωσική ομοσπονδία, υπό νέα διοίκηση, αποδέχτηκε την ενοχή, απολύοντας όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση Λισένκο και υποχρεώθηκε να πληρώσει και πρόστιμο 5 εκατ. δολαρίων στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, πριν από την 1η Ιουλίου, για χειραγώγηση και παραποίηση στοιχείων στην υπόθεση.

Το πρόστιμο δεν πληρώθηκε και πλέον η Παγκόσμια Ομοσπονδία απειλεί με αποκλεισμό τη Ρωσία, με αποτέλεσμα οι αθλητές της να μην μπορούν να πάρουν μέρος στους αγώνες ακόμα και ως «ουδέτεροι».

Tags:
ντόπινγκ, Ρωσία, στίβος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK