03:10 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η συζήτηση πάνω στον φυλετικό ρατσισμό που γίνεται τελευταία στην Αμερική, ίσως κάνει τη γνωστή ομάδα της Ουάσινγκτον να αλλάξει όνομα επειδή θεωρείται προσβλητικό.

Η ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου (ράγκμπι) Ουάσιγκτον Ρέντσκινς (=Ερυθρόδερμοι) έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις για να αλλάξει το όνομά της, καθώς θεωρείται πως προωθεί τις ρατσιστικές προκαταλήψεις για τους Ινδιάνους.

Οι πρόσφατες ταραχές που ακολούθησαν τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ επανέφεραν στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου στις ΗΠΑ τον φυλετικό ρατσισμό και πιο πολύ από ποτέ θεωρείται πιθανό η ιστορική ομάδα να αλλάξει όνομα.

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα, τα πρόσφατα γεγονότα στη χώρα και τα όσα έχουν γίνει, έφεραν πάλι στο τραπέζι την κουβέντα για την αλλαγή ονομασίας.

Διάφορες ομάδες που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των Ιθαγενών Αμερικανών προσπαθούσαν για δεκαετίες να αλλάξει το όνομα και πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 67% που αυτοαναγνωρίζονται ως αυτόχθονες της Αμερικής θεωρούν το όνομα προσβλητικό.

Οι χορηγοί της ομάδας έχουν πρωτοστατήσει σε αυτήν την πρωτοβουλία και χαρακτηριστικό είναι ότι η ΝΙΚΕ από την Πέμπτη απέσυρε όλα τα προϊόντα της ομάδας.

Tags:
ρατσισμός, όνομα, ομάδα, ράγκμπι, Ουάσινγκτον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK