17:35 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή, το ανώτατο όριο συμμετοχής σε αγώνες δρόμου εκτός σταδίου είναι τα 100 άτομα συμπεριλαμβανομένου του τεχνικού προσωπικού.

Εκ μέρους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, η ΓΓΑ ανακοίνωσε έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Δεν επιτρέπονται αγώνες

Σε όσες περιοχές εφαρμόζονται έκτακτα περιοριστικά μέτρα (συναθροίσεις έως εννιά άτομα), οι προπονήσεις μπορούν να γίνονται σε μικρά γκρουπ έως εννιά ατόμων, ενώ δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου.

Σε περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης (συναθροίσεις έως 50 άτομα), στις προπονήσεις ο μέγιστος αριθμός αθλητών και αθλούμενων στις αθλητικές εγκαταστάσεις άνω των 150 τ.μ. περιορίζεται στο 75% αυτών που αναφέρονται στον Πίνακα του παραρτήματος VII της τελευταίας ΚΥΑ.

Στις περιοχές που υπάγονται σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης καθορίζεται όριο 50 ατόμων στις αγωνιστικές δραστηριότητες (συμμετέχοντες και τεχνικό προσωπικό). Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα των σχετικών διοργανώσεων.

Στις υπόλοιπες περιοχές, για τις προπονήσεις ισχύουν οι τελευταίες οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους ενόψει της επανέναρξης της προπονητικής δραστηριότητας καθώς και τα αντίστοιχα υγειονομικά προπονητικά πρωτόκολλα, ανά άθλημα.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων εκτός σταδίου, στις λοιπές περιοχές καθορίζεται όριο 100 ατόμων. Για τις λοιπές αγωνιστικές δραστηριότητες και την προσαρμογή τους στα περιοριστικά μέτρα λόγω COVID-19, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση.

Θέμα:
Κορονοϊός Ελλάδα (2994)
Tags:
κορονοϊός, αγώνας δρόμου, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK