20:31 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
AΘΛΗΤΙΚΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 10
Βρείτε μας

Το Bossaball είναι ο απόλυτος συνδυασμός τεχνικών ποδοσφαίρου, δεξιοτήτων του βόλεϊ και γυμναστικής με εξωτική μελωδία, όπου παίζουν άνδρες και γυναίκες.

Το Bossaball είναι ένα αθλητικό παιχνίδι που πρέπει να το δείτε και να παίξετε για να το πιστέψετε.

Είναι ένα παιχνίδι με μπάλα που παίζεται μεταξύ δύο ομάδων, που συνδυάζει στοιχεία βόλεϊ, ποδοσφαίρου, γυμναστικής και capoeira. Παίζεται σε ένα φουσκωτό γήπεδο με τραμπολίνο σε κάθε πλευρά του διχτυού.

Ο δημιουργός είναι Βέλγος τενίστας και DJ

Η αλλαγή στη βαρύτητα, σε συνδυασμό με την ασφάλεια που παρέχεται από τη φουσκωτή επιφάνεια, επιτρέπει μια εντελώς νέα σειρά τεχνικών, ομαδικών τακτικών και στρατηγικών. Το Bossaball είναι ένα άθλημα που επιτρέπει στους παίκτες να χτυπήσουν την μπάλα με οποιοδήποτε μέρος του σώματός τους.

Είναι ένα ομαδικό άθλημα που ξεκίνησε στην Ισπανία και είχε σχεδιαστεί από τον Βέλγο Φίλιπ Έικμανς το 2005. Ως νεαρός, ο Έικμανς ήταν τενίστας στην εθνική ομάδα του Βελγίου, ξοδεύοντας τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο του βλέποντας αγώνες ποδοσφαίρου και κάνοντας τον DJ σε ιδιωτικά πάρτι.

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο Βέλγος έγινε διευθυντής πολλών μουσικών συγκροτημάτων και σε ταξίδι του στη Βραζιλία συγκλονίζεται από το φαινόμενο της capoeira σε μια προαστιακή πλατεία του Ρεσίφε.

Έτσι, απορροφά τη φανταστική ατμόσφαιρα που υπήρχε το απόγευμα στις παραλίες της Βραζιλίας, όπου το ποδόσφαιρο, το βόλεϊ, ο χορός και η μουσική συγχωνεύονται ομαλά.

Όταν το μπιτς βόλεϊ ανθούσε και τραμπολίνα βρισκόντουσαν σε όλα τα εμπορικά κέντρα, ο Έικμανς αρχίζει να ανακατεύει το κοκτέιλ της μουσικής και του αθλητισμού και το Bossaball γεννιέται. Ο απόλυτος συνδυασμός ποδοσφαίρου, βόλεϊ και γυμναστικής με συνοδεία εξωτικής μουσικής.

 • Το Bossaball είναι ένα άθλημα μικτού φύλου. Οι ομάδες μπορούν να αναμειχθούν μεταξύ ανδρών και γυναικών χωρίς περιορισμό στο φύλο ανά ομάδα και αποτελείται από 4 παίκτες.
 • Το γήπεδο μπορεί να έχει οποιοδήποτε μέγεθος, αλλά συνήθως έχει μήκος περίπου 50 μέτρα και πλάτος 30 μέτρα. Στη μέση κάθε γηπέδου πρέπει να τρέχει δίχτυ ύψους περίπου 3 μέτρων (Το ύψος του διχτυού ανάμεσα στα δύο πεδία μπορεί να ρυθμιστεί για διαφορετικά επίπεδα όπως επαγγελματίες, ενδιάμεσοι, αρχάριοι ή παιδιά).
 • Ο στόχος είναι για κάθε ομάδα να βάλει την μπάλα στο γήπεδο του αντιπάλου.
 • Επιτρέπονται έως 5 πάσες ανά ομάδα. 
 • Μπορείτε να χτυπήσετε την μπάλα μία φορά χρησιμοποιώντας τα χέρια σας και δύο φορές χρησιμοποιώντας τα πόδια ή το κεφάλι σας όταν η μπάλα βρίσκεται στο πλάι σας στο γήπεδο πριν ο συμπαίκτης σας πρέπει να χτυπήσει τη μπάλα.
 • Οι πόντοι είναι είτε σκοράροντας είτε από λάθος ενός αντιπάλου.
 • Άγγιγμα βόλεϊ: παίζετε την μπάλα μία φορά με τα χέρια ή τους αντιβραχίονες.
 • Ποδοσφαιρική αφή: κάθε άλλο μέρος του σώματος που δεν είναι τα χέρια ή τους αγκώνες - επιτρέπεται διπλή αφή (μετράει ως ένα άγγιγμα).

Βαθμολογία με βόλεϊ

 • 1 πόντος: όταν η μπάλα χτυπήσει τον αντίπαλο χώρο παιχνιδιού.
 • 3 πόντοι: όταν η μπάλα παίζεται απευθείας στην περιοχή του τραμπολίνου του αντιπάλου.

Βαθμολογία με ποδόσφαιρο

 • 3 πόντοι: όταν η μπάλα χτυπήσει τον αντίπαλο χώρο παιχνιδιού.
 • 5 πόντοι: όταν η μπάλα παίζεται απευθείας στην περιοχή του τραμπολίνου του αντιπάλου.

Για να κερδίσει μια ομάδα πρέπει να πάρει τρία σετ με τα σετ να τελειώνουν στους 25 πόντους (εάν μια ομάδα έχει προβάδισμα δύο πόντων).

Tags:
τραμπολίνο, μπιτς βόλεϊ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, άθλημα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK